07/03/2023 07/03/2023 Από Σουηδία και Δανία, Βερολίνο και Μόναχο, οι Έλληνες της Διασποράς αξιώνουν δικαίωση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Ήδη έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενώ πραγματοποιούν εκδηλώσεις εις μνήμην των θυμάτων. «Οι νεκροί μας τα κέρδη τους» έγραψαν σε μαύρα πανό τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Στοκχόλμης, που χθες στις 18.00 το απόγευμα απαίτησαν...
07 Μαρτίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 19:41

Έλληνες ομογενείς απ’ όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για την τραγωδία στα Τέμπη

Διαδώστε:
Έλληνες ομογενείς απ’ όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για την τραγωδία στα Τέμπη

Από Σουηδία και Δανία, Βερολίνο και Μόναχο, οι Έλληνες της Διασποράς αξιώνουν δικαίωση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Ήδη έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενώ πραγματοποιούν εκδηλώσεις εις μνήμην των θυμάτων.

«Οι νεκροί μας τα κέρδη τους» έγραψαν σε μαύρα πανό τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Στοκχόλμης, που χθες στις 18.00 το απόγευμα απαίτησαν έξω απ’ την ελληνική Πρεσβεία στη Σουηδία, δικαίωση. Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε μια μέρα νωρίτερα στο περιθώριο των αρχιερεσιών για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Εκεί, το σώμα εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απόδοση των ευθυνών θα έχει νόημα αν αποδοθούν στους, υψηλά ιστάμενους, πραγματικούς ενόχους και δεν περιορισθούν σε τυχόν ανθρώπινο λάθος κάποιου σταθμάρχη ή κλειδούχου. Θα έχει νόημα αν οδηγήσουν σε ασφαλείς μαζικές μεταφορές όχι μόνο των σιδηροδρόμων αλλά και όλων των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς. Θα υπάρξει μια τέτοια απόδοση ευθυνών;»

Στο Βερολίνο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Κυριακή Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους η Ελληνική Κοινότητα, εξέδωσε επιστολή – καταπέλτη για την τραγωδία των Τεμπών στην οποία μεταξύ άλλων αξιώνει:

Άμεση βοήθεια και αποζημίωση στους τραυματίες και τις οικογένειες τους.
Άμεση στήριξη και αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.
Πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.
Ανάδειξη όλων των υπαίτιων του εγκλήματος.
Λήψη όλων το απαραίτητων μέτρων εκσυγχρονισμού για αποφυγή άλλων δυστυχημάτων
Ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να αποδοθούν οι ευθύνες δίχως τίποτε να συγκαλυφθεί, προχώρησαν σήμερα το απόγευμα στο Ελληνικό Προξενείο, τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου – Βρανδεμβούργου.

«Είμαστε οργισμένοι», δηλώνουν σε ανακοίνωση κάλεσμα καθώς όπως αναφέρουν «τα επιτεύγματα της επιστήμης δεν τίθενται στην υπηρεσία του ανθρώπου αλλά του κέρδους»

«Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη» έγραφαν μεταξύ άλλων τα αυτοσχέδια πλακάτ, που κρατούσαν ανά χείρας οι ομογενείς της Δανίας, στην χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ’ την πρεσβεία της Ελλάδος στην Κοπεγχάγη «Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή! Στο ”Πάμε και όπου βγει” απαντάμε ”Φτάνει πια!”», δήλωσαν.

“Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή – Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί” αναμένεται να διαδηλώσουν τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Ελλήνων Μεταναστών Μονάχου, που όπως αναφέρει στο δικό της κάλεσμα αδυνατεί να μείνει βουβή στο έγκλημα των Τεμπών και διοργανώνει συγκέντρωση έξω απ’ το Γενικό Προξενείο του Μονάχου αύριο Τετάρτη στις 17.30.

Ήδη έξω απ’ το Προξενείο συγκινούν οι εκδηλώσεις του κόσμου. Προσήλθαν χθες Δευτέρα ύστερα από κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ελλήνων Μονάχου, ν’ αφήσουν ένα λευκό τριαντάφυλλο για την άνοιξη, που δεν ήρθε στις ζωές των 57 αδικοχαμένων επιβαινόντων της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ένα νούμερο, που στοιχειώνει με μαύρα γράμματα και την ελληνική σημαία που σκαλώθηκε ακτιβιστικά στα κάγκελα του προξενείου Μονάχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων