31/03/2021 31/03/2021 Από πρώτο χέρι βίωσε τί εστί εστί ελληνική φιλοξενία ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον στο πλαίσιο επίσκεψής του σε οικογένεια που επλήγησε από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία. BY ZOE THOMAIDOU – SBS GREEK Ο κ. Μόρρισον επισκέφθηκε την οικογένεια Μαγνήσαλη την περασμένη εβδομάδα στο προάστιο Londonderry που υπάγεται στην περιοχή του ευρύτερου δυτικού...
31 Μαρτίου, 2021 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2021 - 18:14

Ελληνική φιλοξενία με σούβλα στον Αυστραλό Πρωθυπουργό

Διαδώστε:
Ελληνική φιλοξενία με σούβλα στον Αυστραλό Πρωθυπουργό

Από πρώτο χέρι βίωσε τί εστί εστί ελληνική φιλοξενία ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον στο πλαίσιο επίσκεψής του σε οικογένεια που επλήγησε από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο κ. Μόρρισον επισκέφθηκε την οικογένεια Μαγνήσαλη την περασμένη εβδομάδα στο προάστιο Londonderry που υπάγεται στην περιοχή του ευρύτερου δυτικού Σύδνεϋ.

Τον συνόδευαν η σύζυγός του, Τζένυ, και  η ομοσπονδιακή βουλευτής που εκλέγεται στην τοπική έδρα Lindsay, Melissa McIntosh, στο πλαίσιο περιοδείας συναντήσεων με πλημμυροπαθείς και εθελοντές των υπηρεσιών επειγόντων.

Η περιοχή είναι από αυτές που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, με πολλούς να έχουν χάσει σπίτια και περιουσίες.

Ανάμεσά τους και το ζεύγος συνταξιούχων ομογενών, Νίκος και Ειρήνη Μαγνήσαλη που έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια το σπίτι τους πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.

Το σπιτικό τους καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά, ενώ οι ίδιοι έφυγαν την τελευταία στιγμή αφού δεν είχαν λάβει ειδοποίηση για εκκένωση, όπως σημειώνεται σε διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής χρημάτων που διοργανώθηκε προς στήριξη της οικογένειας.

Όμως τίποτα δεν τους σταμάτησε από το να υποδεχτούν το ζεύγος Μόρρισον και την κ. McIntosh επιδεικνύοντας στο έπακρον τί σημαίνει ελληνική φιλοξενία.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η νύφη του ζευγαριού ομογενών από την επίσκεψη, η οικογένεια έστησε σούβλα, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν παραδοσιακό ελληνικό μπάρμπεκιου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων