05/06/2023 05/06/2023 Προκαταρκτική συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ) πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023. Της συνάντησης αυτής, όπως επισημαίνεται σε ανακοινωθέν της ΕΟΚΝΑ, είχε προηγηθεί το φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο...
05 Ιουνίου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 18:40

Ελπιδοφόρο βήμα προς την ενότητα του Ελληνισμού της Νοτίου Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ελπιδοφόρο βήμα προς την ενότητα του Ελληνισμού της Νοτίου Αυστραλίας

Προκαταρκτική συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ) πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023.

Της συνάντησης αυτής, όπως επισημαίνεται σε ανακοινωθέν της ΕΟΚΝΑ, είχε προηγηθεί το φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο Olympic Hall, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπου τα μέλη της ΕΟΚΝΑ είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για σημαντικά θέματα που αφορούν τον οργανισμό.

«Ήταν τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο να γνωρίσει και να επανεκκινήσει τον διάλογο με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο. Ήταν σημαντικό να ακούσουμε τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου για το πώς θα μπορούσαμε δυνητικά να “θεραπεύσουμε” το εκκλησιαστικό θέμα το οποίο έχει διχάσει την Ελληνική παροικία της Νότιας Αυστραλίας για πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΚΝΑ, κ. Παναγιώτης Γκαρδιακός.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει προσηλωμένο στο να εξυπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του, ώστε να διασφαλίσει το μέλλον της ΕΟΚΝΑ για τις επόμενες γενεές. Ενώ σε αυτή τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ελήφθησαν αποφάσεις, ήταν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μοιραζόμαστε κοινούς στόχους όπως ο ανοιχτός διάλογος, ο αμοιβαίος σεβασμός και η διαφάνεια», επισήμανε ο κ. Γκαρδιακός.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος εξέφρασε την αγάπη του για τα μέλη της ΕΟΚΝΑ και συμφώνησε ότι η ενότητα είναι ο κοινός στόχος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

«Η ΕΟΚΝΑ θα συνεχίσει να εντοπίζει τρόπους για την προστασία της Κοινότητας στο μέλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση των αξιών, της περήφανης ιστορίας και της κληρονομιάς του οργανισμού», αναφέρεται καταληκτικά στο ανακοινωθέν.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων