01/11/2019 01/11/2019 Μαθητές και μαθήτριες της Νεοελληνικής Γλώσσας στη Βικτώρια ερμήνευσαν ποιήματα και μυθιστορήματα από τα έργα «Ύμνος της Ζωής» του Κωστή Παλαμά, «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου, «Μπροστά στις Καρυάτιδες» του Ιωάννη Πολέμη και «Στην Αθήνα» του Νίκου Γκάτσου. Περισσότεροι από 40 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου 2019...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 14:25

Ένα «λογοτεχνικό ταξίδι στην Ελλάδα» από μαθητές της Μελβούρνης

Διαδώστε:
Ένα «λογοτεχνικό ταξίδι στην Ελλάδα» από μαθητές της Μελβούρνης

Μαθητές και μαθήτριες της Νεοελληνικής Γλώσσας στη Βικτώρια ερμήνευσαν ποιήματα και μυθιστορήματα από τα έργα «Ύμνος της Ζωής» του Κωστή Παλαμά, «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου, «Μπροστά στις Καρυάτιδες» του Ιωάννη Πολέμη και «Στην Αθήνα» του Νίκου Γκάτσου.

Περισσότεροι από 40 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου 2019 το οποίο οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας (ΣΕΝΒ).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες «ταξίδεψαν» λογοτεχνικά στην Ελλάδα όλους όσοι παρευρέθηκαν στο Alphington Grammar School, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, μέσω της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς: Απαγγελία Ποίησης ή Λογοτεχνίας (Μαθητές Ε’ Δημ.- Α’ Λυκ.) και στα Δημοσθένεια (Μαθητές Ε’ Δημ. – Α’ Λυκ.).

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΣΕΝΒ, κ. Ανίτα Λαδά, «οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν επιλεχθεί με σκοπό να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές στο Φεστιβάλ, ανεξάρτητα από το επίπεδο γλώσσας ώστε να βοηθήσουμε στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής τους. Παράλληλα με την καινούργια πρωτοβουλία του Συλλόγου να διοργανώσει το Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου, είναι και η επιθυμία να υποστηρίξουμε και να προωθήσουμε τα σχολεία που έχουν ελληνικό πρόγραμμα. Έτσι κάθε χρόνο ένα διαφορετικό ημερήσιο σχολείο θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ στους χώρους του».

Η συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να θωρακίσουν την αυτοπεποίθησή τους στον προφορικό λόγο και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συνομήλικους τους και φυσικά να χαρούν το πολύτιμο κοινό χαρακτηριστικό τους, την ελληνική κουλτούρα και ελληνική γλώσσα!

Απαγγελία Ποίησης ή Λογοτεχνίας– Νικητές/τριες

Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού:

1ο βραβείο: Ευαγγελία Σπηλιά

2ο βραβείο: Ισαμπέλλα Πεσκέλογλου

3ο βραβείο: Δημήτρης Μποζινέκης

 

Α’ και Β’ Γυμνασίου:

1ο βραβείο: Σωτήρης Μπακάλης

2ο βραβείο: Χαρίκλεια Μωυσίδου

3ο βραβείο: Ελένη Πέτρου

 

Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου:

1ο βραβείο: Θανάσης Μηλαράς

2ο βραβείο: Σωτήρης Μαστρογιαννόπουλος

3ο βραβείο: Βικτώρια Πατσάκη

 

Τα Δημοσθένεια –

Νικητές/ τριες

 

Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού:

1ο βραβείο: Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

2ο βραβείο: Δημήτρης Φωκιανός

3ο βραβείο: Ειρήνη Πατσάκη

 

Α’ και Β’ Γυμνασίου:

1ο βραβείο: Δέσποινα Ίσαρη

2ο βραβείο: Σοφία Μπέλτσιου

3ο βραβείο: Έλενα Γατσούλη

 

Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου:

1ο βραβείο: Σπυριδούλα Σουρή

2ο βραβείο: Δήμητρα Κονδύλη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων