14/04/2024 17/04/2024 Η νεροποντή που έπληξε το Νότιο Μανχάταν το μεσημέρι της Παρασκευής, 12ης Απριλίου 2024, την ώρα που ξεκινούσε η παρέλαση από τον ιστορικό Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης προς το Μπόουλινγκ Γκριν δεν πτόησε ούτε τους μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν που υποδύθηκαν τους...
14 Απριλίου, 2024 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 0:15

Έναρξη εκδηλώσεων για την 203η Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Έναρξη εκδηλώσεων για την 203η Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Νέα Υόρκη

Η νεροποντή που έπληξε το Νότιο Μανχάταν το μεσημέρι της Παρασκευής, 12ης Απριλίου 2024, την ώρα που ξεκινούσε η παρέλαση από τον ιστορικό Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης προς το Μπόουλινγκ Γκριν δεν πτόησε ούτε τους μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν που υποδύθηκαν τους σημαιοφόρους, ούτε το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ούτε την Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας και ούτε τους ομογενείς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 203η Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το πρωί οι ομογενείς παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και καμάρωσαν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι είχαν παραταχτεί στον σολέα του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ξεκίνησε η παρέλαση με προπομπούς τους σημαιοφόρους και το πανό της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, το οποίο έκανε λόγo για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρεί η διεθνής κοινότητα σε σχέση με την εισβολή και την 50ετή κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο, και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολούθησαν η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας, το άγημα της Προεδρικής Φρουράς, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικήςκ. Ελπιδοφόρος και οι λοιποί Ιεράρχες που είχαν έρθει από την γενέτειρα για να παραστούν στην εις Επίσκοπον χειροτονία του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής του εψηφισμένου Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας παρέστη για πρώτη φορά ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ομογενής δικηγόρος Άρης Κουρκουμέλης, ενώ τoν συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως κ. Νομική Καστανά.

Η εκδήλωση έληξε με τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο επίτιμος τελετάρχης –Δήμαρχος Χίου, Δρ. Ιωάννης Μαλαφής μετά το πέρας της εκδήλωσης μίλησαν στους δημοσιογράφους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων και κάλεσαν τους ομογενείς να παρελάσουν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην 5η Λεωφόρο.

(Πηγή: anamniseis.net)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων