26/06/2021 26/06/2021 Ο ελληνικής καταγωγής καρδιοχειρουργός, Παντελής Ψάλτης, αναγνωρίστηκε, πριν από λίγες ημέρες, στην Νότια Αυστραλία, για τις υπηρεσίες του στον τομέα της ιατρικής, και ειδικότερα, στον τομέα της έρευνας για την αρτηριοσκλήρωση. BY THEODORA MAIOS, ALEXANDROS LOGOTHETIS – SBS GREEK Ο Δρ. Ψάλτης, γιος ομογενών, από την Μικρά Ασία, τη Χίο και την Πελοπόννησο, παρέλαβε το...
26 Ιουνίου, 2021 - 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2021 - 21:44

Ένας κορυφαίος καρδιοχειρουργός ελληνικής καταγωγής στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Ένας κορυφαίος καρδιοχειρουργός ελληνικής καταγωγής στην Αυστραλία

Ο ελληνικής καταγωγής καρδιοχειρουργός, Παντελής Ψάλτης, αναγνωρίστηκε, πριν από λίγες ημέρες, στην Νότια Αυστραλία, για τις υπηρεσίες του στον τομέα της ιατρικής, και ειδικότερα, στον τομέα της έρευνας για την αρτηριοσκλήρωση.

BY THEODORA MAIOS, ALEXANDROS LOGOTHETIS – SBS GREEK

Ο Δρ. Ψάλτης, γιος ομογενών, από την Μικρά Ασία, τη Χίο και την Πελοπόννησο, παρέλαβε το βραβείο Marshall and Warren Innovation Award από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικών Επιστημών, National Health and Medical Research Council (NHMRC) για την έρευνα που έκανε πάνω στην αρτηριοσκλήρωση, και συγκεκριμένα στον τομέα της αιμοβλάστησης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Καμπέρα.

Ο κ. Ψάλτης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την αναγνώριση και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει μαζί με την ομάδα του να διερευνήσει τις αιτίες που οδηγούν στην αρτηριοσκλήρωση, την καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Τόνισε μάλιστα πως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό, είναι οι δυο βασικές αιτίες θανάτου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Ψάλτης, γιος του επίσης γιατρού, Δημήτρη Ψάλτη, και της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Λέλας Ψάλτη είναι ερευνητής στο πανεπιστήμιο Αδελαΐδας, ενώ ηγείται του καρδιακού και αγγειακού προγράμματος Heart and Vascular program που έχει έδρα στο ερευνητικό κέντρο υγείας και έρευνας στην Νότια Αυστραλία, South Australian Health and Medical Research Institute (SAHMRI).

Το 2018, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραχώρησε στον Δρ. Ψάλτη το ποσό των $400,000 για να συνεχίσει την πολύτιμη έρευνα του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ PODCAST

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων