28/03/2019 28/03/2019 Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, πριν αναχωρήσει από το Σίδνεϊ και κλείνοντας την εξαήμερη επίσκεψή του σε τέσσερεις πόλεις της Αυστραλίας – όπου συνδύασε τις επαφές του με ομογενειακές οργανώσεις, τη συμμετοχή του σε εορτασμούς της εθνικής επετείου, όπως και τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου-...
28 Μαρτίου, 2019 - 17:32

Επαφές με την Ομογένεια της Αυστραλίας είχε ο Υφ. Εξωτερικών

Διαδώστε:
Επαφές με την Ομογένεια της Αυστραλίας είχε ο Υφ. Εξωτερικών

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, πριν αναχωρήσει από το Σίδνεϊ και κλείνοντας την εξαήμερη επίσκεψή του σε τέσσερεις πόλεις της Αυστραλίας – όπου συνδύασε τις επαφές του με ομογενειακές οργανώσεις, τη συμμετοχή του σε εορτασμούς της εθνικής επετείου, όπως και τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου- είχε συναντήσεις με προέδρους ομογενειακών φορέων του Σίδνεϊ, με επιφανείς προσωπικότητες του εκεί Ελληνισμού και με πολιτειακούς βουλευτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, ελληνικής καταγωγής, όπως η Eleni Petinos, η Sophie Cotsis, και ο Steve Kamper.

Με τις ομογενειακές οργανώσεις, όπως κάνει επίσης γνωστό, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούσαν την παιδεία και τον πολιτισμό, καθώς και την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης αυτών των δύο τομέων από τα αντίστοιχα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας.

Ο κ. Κουίκ κάνει εδική αναφορά στη συνάντησή του με τους ομογενείς βουλευτές, στην οποία διαπιστώθηκε, όπως τονίζει, η απόλυτη ικανοποίησή τους για τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Αυστραλίας και την έναρξη, από 1η Ιουλίου, του πολυαναμενόμενου Προγράμματος Working Holiday Visa.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων