14/10/2023 02/01/2024 Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κ. Τζον Σαρμπάνη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό βουλευτή για τις δράσεις της ΔΣΟ, με προεξέχουσα την εκστρατεία...
14 Οκτωβρίου, 2023 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 21:17

Επαφές Χαρακόπουλου με εκπροσώπους της Ομογένειας και Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Επαφές Χαρακόπουλου με εκπροσώπους της Ομογένειας και Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κ. Τζον Σαρμπάνη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό βουλευτή για τις δράσεις της ΔΣΟ, με προεξέχουσα την εκστρατεία διάσωσης της Αγίας Σοφίας, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του εναπομείναντος Χριστιανικού πληθυσμού στην Μέση Ανατολή που κινδυνεύει με ολοκληρωτική εξαφάνιση λόγω του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

«Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές και γερουσιαστές στις ΗΠΑ, όπως και η δυναμική ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι πολύτιμη ασπίδα προστασίας των εθνικών μας δικαίων στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης υπερασπίζεται σταθερά τα συμφέροντα του ελληνισμού, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου έναντι κάθε επιβουλής. Είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα και υπερήφανοι για την αφοσίωσή του στην προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων» τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνοαμερικανό βουλευτή.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον ελληνοαμερικανό βουλευτή Τζον Σαρμπάνη

Με εκπροσώπους ομογένειας και Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΔΣΟ είχε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον συναντήσεις με εκπροσώπους Ομογενειακών Οργανώσεων στις ΗΠΑ, καθώς και Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αρχικά είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του American Hellenic Institute κ. Nick Larigakis, και ακολούθως με τους άρχοντες του Πατριαρχείου κ.κ. Leon Andris, Andy Manatos (Regional Commander) Mike Manatos (Executive Committee, Leadership 100), Basil Mossaides (Excecutive Director, AHEPA) και John Sitilides. Τις συναντήσεις συντόνισε ο επιτετραμμένος της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον πρέσβης κ. Θεόδωρος Μπιζάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Μαξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «οι ομογενειακές οργανώσεις στις ΗΠΑ αποτελούν μια εξαιρετικά πολύτιμη συνισταμένη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο της προώθησης και της υπεράσπισης των ελληνικών δικαίων στα σημαντικότερα κέντρα αποφάσεων. Αυτό το έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες, με τις διαρκείς παρεμβάσεις τους προς την εκάστοτε αμερικανική ηγεσία. Η δράση τους έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, συμβάλλοντας καθοριστικά σε κρίσιμες επιλογές υπέρ της Ελλάδος, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις σοβαρές προκλήσεις που προκύπτουν από τον αναθεωρητισμό της γείτονος Τουρκίας. Η προσπάθειά τους ενισχύεται, όμως, και από το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις δυτικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εναντίον κάθε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των ανεξάρτητων κρατών».

Τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, που επισκέφθηκε, επίσης, την Κυπριακή Πρεσβεία, όπου είχε συνάντηση με τον πρέσβη κ. Ευάγγελο Σάββα, συνόδευαν ο βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου από τη Κύπρο, και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ με τον Κύπριο βουλευτή Πανικό Λεωνίδου και τον Σύμβουλο της ΔΣΟ Κώστα Μύγδαλη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute Νικ Λαριγγάκη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute Νικ Λαριγγάκη.

Με εκπροσώπους της Ομογένειας στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον.

Με εκπροσώπους της ομογένειας στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων