19/06/2020 19/06/2020 Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες ,UCLA, ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση μιας οικονομικής καμπάνιας που διήρκεσε δυο χρόνια και πέτυχε τη συγκέντρωση ενός ποσού της τάξεως των 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το όραμα του Κέντρου πήρε σάρκα και οστά τον Οκτώβριο του 2017, με μια...
19 Ιουνίου, 2020 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2020 - 15:18

Επίσημη έναρξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο UCLA

Διαδώστε:
Επίσημη έναρξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο UCLA

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες ,UCLA, ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση μιας οικονομικής καμπάνιας που διήρκεσε δυο χρόνια και πέτυχε τη συγκέντρωση ενός ποσού της τάξεως των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το όραμα του Κέντρου πήρε σάρκα και οστά τον Οκτώβριο του 2017, με μια δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF). Τα επιπλέον κεφάλαια περιελάμβαναν δωρεές από τους Γεώργιο και Τίνα Κολοβού όπως επίσης και των Δήμου και Κάρολ Ανάγνος, που θέσπισαν δυο χρηματοδοτούμενες ακαδημαϊκές έδρες Ελληνικών Σπουδών, που έφεραν το όνομά τους.

Επιπλέον, θεσπίστηκαν ταμεία τα οποία δημιουργήθηκαν για να υποστηρίξουν τους απόφοιτους -μια σημαντική προτεραιότητα για το Κέντρο- όπως επίσης και για υποτροφίες τελειοφοίτων, επέκταση της βιβλιοθήκης των Ελληνικών Σπουδών αλλά και ετήσια προγράμματα σπουδών. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν πολλαπλές δωρεές από μέλη της ελληνικής κοινότητας και ελληνικούς οργανισμούς, που κατέδειξαν την ισχυρή υποστήριξή τους και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για την καθιέρωση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο UCLA.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων σε όλους αυτούς που συνεισέφεραν με το όραμά τους, την πρωτοβουλία τους και τις οικονομικές συνεισφορές τους, προκειμένου να καθιερώσουμε ένα μόνιμο σπίτι για τις Ελληνικές Σπουδές στο UCLA. Αυτό το νέο Κέντρο θα βοηθήσει τους σπουδαστές του να εμφυσήσουν σε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς παγκοσμίως, όπως επίσης και στη συνεχιζόμενη επιρροή του στην κοινωνία του σήμερα», δήλωσε ο Πρύτανης Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ντέιβιντ Σάμπεργκ.

Τέλος, η Καθηγήτρια Βυζαντινών Τεχνών και Αρχαιολογίας, Σάρον Γκέρστελ, η οποία θα είναι και η πρώτη κάτοχος της νέας έδρας της οικογένειας του Γεωργίου Κολοβού, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι «το UCLA καθιερώνεται ως ένας βασικός προορισμός στη χώρα για τους σπουδαστές και φοιτητές των Ελληνικών Σπουδών, ενώ συνδέεται με την τοπική ελληνική κοινότητα μέσα από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του Κέντρου».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων