07/04/2019 07/04/2019 Επιστολή στον Σκοτ Μόρισον έστειλε την περασμένη βδομάδα ο ομογενής γερουσιαστής, Peter (Πέτρος) Γεωργίου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας να τον ενημερώσει για το ποια είναι στάση του στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε στον Αυστραλό πρωθυπουργό ότι στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Lonsdale Street ο ηγέτης...
07 Απριλίου, 2019 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2019 - 17:22

Επιστολή ομογενή Γερουσιαστή για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Διαδώστε:
Επιστολή ομογενή Γερουσιαστή για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Επιστολή στον Σκοτ Μόρισον έστειλε την περασμένη βδομάδα ο ομογενής γερουσιαστής, Peter (Πέτρος) Γεωργίου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας να τον ενημερώσει για το ποια είναι στάση του στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε στον Αυστραλό πρωθυπουργό ότι στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Lonsdale Street ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Bill Shorten, υποστήριξε ανοικτά την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γεωργίου ο κ. Bill Shorten είπε ότι αν εκλεγεί το Κόμμα των Εργατικών θα επικοινωνήσουν με την βρετανική κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας βδομάδα, ζητώντας τους να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Σημειώνει δε ότι η δήλωση αυτή είχε μεγάλη απήχηση στην ομογένεια, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει τους Εργατικούς να πρωτοστατήσουν σε αυτό το θέμα.

«Σας παροτρύνω να ενεργήσετε τώρα και δράσετε όπως αρμόζει σε ένα πρωθυπουργό σε αυτό το θέμα. Εάν ενεργήσατε αποφασιστικά η ελληνική κοινότητα, μια κοινότητα που νιώθει ότι έχει παραμεληθεί από τους προηγούμενους Φιλελεύθερους ηγέτες, θα σας ακούσει και θα το εκτιμήσει. Μην ξεχνάτε τι έγινε στη έδρα του Cowan, όπου η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα αισθάνθηκε ότι δεν την εκπροσωπούσε ο τότε βουλευτής Luke Simpkins και τον καταψήφισαν», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Γεωργίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων