23/05/2023 23/05/2023 Ο πολιτισμός της Ελλάδας παρουσιάζεται στην Αλβανία από σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023. Με τη συναυλία “Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο” εγκαινιάζεται απόψε η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στα Τίρανα. Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού πρόκειται να...
23 Μαΐου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 19:05

Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στα Τίρανα, τη Σκόδρα και την Κορυτσά

Διαδώστε:
Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στα Τίρανα, τη Σκόδρα και την Κορυτσά

Ο πολιτισμός της Ελλάδας παρουσιάζεται στην Αλβανία από σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023. Με τη συναυλία “Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο” εγκαινιάζεται απόψε η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στα Τίρανα. Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού πρόκειται να παρουσιάσει στα Τίρανα ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και τον Δήμο Τιράνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας. Σημειώνεται ότι είχε πραγματοποιηθεί και το 2002 όπου είχε παραβρεθεί στην έναρξη των εκδηλώσεων η υπουργός πολιτισμού της Ελλάδας κυρία Λίνα Μενδώνη που υπέγραψε με την υπουργό πολιτισμού της Αλβανίας κυρία Έλβα Μαργαρίτη, ​μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον τομέα των αρχαιολογικών έργων, ανασκαφών, συντήρησης, αποκατάστασης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην Αλβανία, μουσειολογίας και μουσειογραφίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ertnews.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στα Τίρανα, τη Σκόδρα και την Κορυτσά, σε σύγχρονους χώρους τέχνης αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Απολλωνία και το Ελληνικό Πάρκο Τιράνων (Hellenic Park).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιές ρεμπέτικης μουσικής, συναυλία με τον Νίκο Βέρτη, βραδιές παραδοσιακής μουσικής και ελληνικών χορών με τη συμμετοχής των παραρτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων από τη Φλώρινα και τα Ιωάννινα, καθώς και τη συμμετοχή χορωδίας από τα Γιαννιτσά. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ειδικές δράσεις για τα παιδιά, εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας, Ημέρα Αθλητισμού και Ημέρα Ελληνο – Αλβανικής Καριέρας. Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία, θα παρουσιαστεί η “Εκάβη” του Ευριπίδη, για πρώτη φορά στην αλβανική γλώσσα σε σκηνοθεσία του αλβανικής καταγωγής σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι που ζει και εργάζεται επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού, στα Μέσα Μεταφοράς του Δήμου Τιράνων θα εμφανίζονται, από σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου και για ένα μήνα, στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Καβάφης, Ελύτης, Σεφέρης, Αγγελάκη – Ρουκ κ.α.)

Πηγή: ertnews 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων