30/07/2020 30/07/2020 Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη έλαβε ευχαριστήριες επιστολές από τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ελλάδας και της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, σχετικά με τη βοήθεια που δόθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει “Σας είμαι...
30 Ιουλίου, 2020 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 15:38

Ευχαριστήριες επιστολές Προκαθημένων στον Ιβάν Σαββίδη

Διαδώστε:
Ευχαριστήριες επιστολές Προκαθημένων στον Ιβάν Σαββίδη

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη έλαβε ευχαριστήριες επιστολές από τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ελλάδας και της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, σχετικά με τη βοήθεια που δόθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει “Σας είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί άνθρωποι στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, βρήκατε την ευκαιρία να υποστηρίξετε οικονομικά τις δραστηριότητες του κεντρικού επιτελείου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” ενώ ο Μακαριώτατος αφού αναφέρεται στους ‘Ελληνες της Ρωσίας ως ζωντανή γέφυρα τόνισε “Θέλω να σας ευχαριστήσω από το βάθος της καρδιάς μου για τη στήριξή σας για πολλοστή φορά στο έργο μας”.

Διαβάστε την επιστολή του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών: 

«Αγαπητέ Ιβάν Ιγνάτιεβιτς!

Σας χαιρετώ με τούτα τα ζωηρά και αισιόδοξα λόγια και σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρείχατε στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Σας είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί άνθρωποι στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, βρήκατε την ευκαιρία να υποστηρίξετε οικονομικά τις δραστηριότητες του κεντρικού επιτελείου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Είθε ο Ελεήμων Κύριος να σας ανταμείψει στο εκατονταπλάσιο για τη γενναιοδωρία σας.

Με την ευκαιρία αυτή, σας εύχομαι υγεία, καλή διάθεση και άφθονη βοήθεια από τον Αναστημένο Χριστό στις καλές σας προσπάθειες.

Με εκτίμηση, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος».

 

 

Διαβάστε την επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος: 

Προς τον Αξιότιμο κ. Ιβάν Σαββίδη,

Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας

Οι «Έλληνες της Ρωσίας» είναι μια ζωντανή γέφυρα μεταξύ των Ελλήνων που ζουν στην Ελληνική επικράτεια και του Ελληνισμού της ενεργού μας οικογένειας. Χαίρομαι, που είστε ηγέτης αυτού του κινήματος πατριωτισμού. Η επιστολή υποστήριξής σας ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Η πατρίδα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, δίνει μια μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Η Εκκλησία μας, ως στοργική μητέρα, βοηθάει και υποστηρίζει τους φτωχούς που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κουβαλάει στους ώμους της το μεγάλο φορτίο της βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη, καθώς μιλάμε για δεκάδες οικογένειες. Εκπονούμε διάφορα προγράμματα υποστήριξης και προσπαθούμε να τις αναπτύξουμε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από το βάθος της καρδιάς μου για τη στήριξή σας για πολλοστή φορά στο έργο μας.

Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας και τους συναδέλφους σας.

Εις το επανιδείν. Προσεύχομαι για εσάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων