10/04/2019 10/04/2019 Μαζί με Αυστραλούς αναμένεται να παρελάσουν τα 12 μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες του εκστρατευτικού σώματος ANZACs που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει το neoskosmos.gr. «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που μετά από τόση προσπάθεια, καταφέραμε εμείς, χωρίς καμία πολιτειακή οικονομική ενίσχυση, να φέρουμε στην Αδελαΐδα μέλη...
10 Απριλίου, 2019 - 9:46

Εύζωνες και Αυστραλοί θα παρελάσουν μαζί!

Διαδώστε:
Εύζωνες και Αυστραλοί θα παρελάσουν μαζί!

Μαζί με Αυστραλούς αναμένεται να παρελάσουν τα 12 μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες του εκστρατευτικού σώματος ANZACs που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει το neoskosmos.gr.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που μετά από τόση προσπάθεια, καταφέραμε εμείς, χωρίς καμία πολιτειακή οικονομική ενίσχυση, να φέρουμε στην Αδελαΐδα μέλη της Προεδρικής Φρουράς που οι ομογενείς τόσο αγαπούν και κάθε χρόνο λαχταρούν να υποδεχθούν στην ξενιτιά» λέει ο κ. Ανδρέας Ανδρέου, μέλος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies), το οποίο εδρεύει στην Αδελαΐδα και διοργανώνει, για μια ακόμα χρονιά, τη φετινή επίσκεψη μελών της Προεδρικής Φρουράς.

«Αυτά τα παιδιά φέρνουν την Ελλάδα μας στην Αυστραλία και ενώνουν με αγάπη και σεβασμό τους ομογενείς μεταξύ τους και με την πατρίδα μας» συνεχίζει ο κ. Ανδρέου.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος, οι Εύζωνες μαζί με τον αξιωματικό συνοδό τους, θα φτάσουν στην Πολιτεία μας στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 23 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα επισκέψεων.

Πρώτη στάση το Ελληνικό Γενικό Προξενείο όπου η ελληνική αποστολή θα συναντηθεί με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, κ. Γεώργιο Ψιάχα, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθούν το νέο γηροκομείο «Βασιλειάδα» στην περιοχή St Peter’s.

Την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στις 5 το πρωί, τα μέλη της προεδρικής φρουράς θα παραβρεθούν στην καθιερωμένη τελετή Dawn Service που γίνεται το χάραμα και αμέσως μετά γύρω στις 9.30 πρόκειται να συμμετέχουν στην καθιερωμένη παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν των πεσόντων Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών.

Αμέσως μετά την παρέλαση τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα μεταβούν στο Μνημείο του Σταυρού της Θυσίας (Cross of Sacrifice), στο Pennington Gardens, όπου θα γίνει η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Οι Εύζωνες θα βρίσκονται στην Αδελαΐδα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και, μάλιστα, πρόκειται όχι μόνο να παραστούν αλλά και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, τη Μεγάλη Παρασκευή στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον όπου οι τελευταίοι πρόκειται να συμμετέχουν ενεργά στην περιφορά του Επιταφίου.

Οι Εύζωνες θα επισκεφθούν ακόμα τις Ενορίες Γεννήσεως του Χριστού Port Adelaide, Προφήτη Ηλία Norwood, Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς και το ελληνορθόδοξο κολέγιο Αγίου Γεωργίου και το Γυμνάσιο Adelaide High όπου φοιτούν πολλοί ομογενείς μαθητές.

«Για εμάς τους Ελληνοαυστραλούς αυτή η επίσκεψη αποτελεί ακόμα ένα επισφράγισμα των άριστων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Αυστραλία, και ανυπομονούμε να τους δούμε μαζί να παρελαύνουν και να μας κάνουν όλους υπερήφανους» κατέληξε συγκινημένος ο κ. Ανδρέου.
Η επίσημη επίσκεψη του αγήματος στην Αυστραλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 30 Απριλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων