02/11/2022 02/11/2022 Tην περασμένη Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στη Μελβούρνη. Ο θεσμός ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, μετά από πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, οι οποίοι κινούμενοι από την αγάπη τους για την Τέχνη και την Ελληνική Γλώσσα τού έδωσαν σάρκα και οστά. Κάθε χρόνο, τα σχολεία, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, καλούνται...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 16:56

Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στη Μελβούρνη

Tην περασμένη Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στη Μελβούρνη. Ο θεσμός ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, μετά από πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, οι οποίοι κινούμενοι από την αγάπη τους για την Τέχνη και την Ελληνική Γλώσσα τού έδωσαν σάρκα και οστά.


Κάθε χρόνο, τα σχολεία, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, καλούνται να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους, με ένα συγκεκριμένο θέμα και ένα αντικείμενο. Το φετινό θέμα του Φεστιβάλ ήταν «Η Επιστροφή» και το αντικείμενο η σβούρα. Εκτός από αυτά, οι μαθητές είναι ελεύθεροι να σκεφτούν δημιουργικά, να γράψουν σενάρια, να τραβήξουν πλάνα, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο μοντάζ και φυσικά να χρησιμοποιήσουν την ελληνική γλώσσα.

Με την παρουσία τους τίμησαν την διοργάνωση η Συντονίστρια Εκπαίδευσης, κ. Γεωργία Νικολαΐδου, η Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών, κ. Διονυσία Διακοδημητρίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Short Film Festival, κ. Δημήτρης Κουτσούκος, ο για πολλά χρόνια διευθυντής των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Κύπρος Κυπριανού, η θεατροπαιδαγωγός κ. Κατερίνα Πουταχίδου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.


Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και είναι προϊόν συνεργασίας του Γραφείου Εκπαίδευσης Μελβούρνης, του Υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας, του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών Βικτώριας και Νέας Νότιας Ουαλίας. Έχει Παναυστραλιανή εμβέλεια και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Καμπέρα.

Νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής:

PRIMARY
1st PLACE/ 1η ΘΕΣΗ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (GOCMV Μονάδα MATHESIS) 133
2nd PLACE/ 2η ΘΕΣΗ – ΙΣΟΨΗΦΙΑ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (GOCMV Μονάδα ALBERT PARK) 118
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ (GOCMV Μονάδα NARRE WARREN) 118

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (GOCMV Μονάδα Doncaster Saturday) 118

3d PLACE/ 3η ΘΕΣΗ

H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ (GOCMV Μονάδα City) 116

 

SECONDARY

1st PLACE/ 1η ΘΕΣΗ

ΤΗΛΕ-ΣΒΟΥΡΑ (GOCMV Μονάδα City – A’ Γυμνασίου 7B) 135

2nd PLACE/ 2η ΘΕΣΗ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ (OAKLEIGH GRAMMAR) 125

3d PLACE/ 3η ΘΕΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (GOCMV Μονάδα City) 123

Οι διοργανωτές συγχαίρουν, oπως αναφέρει το greekvema όλους τους συμμετέχοντες για τις πρωτότυπες και εφευρετικές ταινίες τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων