01/03/2021 01/03/2021 Φόρο τιμής στους ανά τη ιστορία Ευεργέτες και Δωρητές της, θα αποτίσει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 21 Μαρτίου. Την ημέρα εκείνη, παρουσία όλων των εκκλησιαστικών, προξενικών και παροικιακών αρχών, η ΕΚΑ θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο των αείμνηστων Ευεργετών και Δωρητών της. Πρόκειται για μία κορυφαία εκδήλωση του πρεσβυγενούς παροικιακού...
01 Μαρτίου, 2021 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 8:53

Φόρος τιμής στους Ευεργέτες της Αλεξάνδρειας

Διαδώστε:
Φόρος τιμής στους Ευεργέτες της Αλεξάνδρειας

Φόρο τιμής στους ανά τη ιστορία Ευεργέτες και Δωρητές της, θα αποτίσει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 21 Μαρτίου.

Την ημέρα εκείνη, παρουσία όλων των εκκλησιαστικών, προξενικών και παροικιακών αρχών, η ΕΚΑ θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο των αείμνηστων Ευεργετών και Δωρητών της.
Πρόκειται για μία κορυφαία εκδήλωση του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού, που εντάσσεται μάλιστα και προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΚΑ.
Με το μνημόσυνο αυτό, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας θα εκφράσει – όπως κάνει κάθε χρόνο την ίδια ημέρα – την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους Αλεξανδρινούς που προσέφεραν από το περίσσευμα της καρδιάς τους στην ΕΚΑ, για να αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες παροικιακές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο, και σίγουρα μία από τις παλαιότερες, καθώς ξεκινά την ιστορία της ήδη από τον Απρίλιο του 1843, συμπληρώνοντας φέτος 178 έτη ζωής.
Πηγή: ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων