28/11/2023 28/11/2023 Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση του αιτήματος άδειας, προκειμένου να αναλάβει τα νόμιμα καθήκοντά του, καταγγέλλει ξανά την αλβανική κυβέρνηση για παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της λαϊκής κυριαρχίας. Μιλώντας μέσα από τη φυλακή στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Μπελέρης επανέλαβε ότι βασικός στόχος της...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 20:48

Φρέντης Μπελέρης: Στόχος της αλβανικής ηγεσίας η περιθωριοποίηση των Ελλήνων της Χειμάρρας

Διαδώστε:
Φρέντης Μπελέρης: Στόχος της αλβανικής ηγεσίας η περιθωριοποίηση των Ελλήνων της Χειμάρρας

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση του αιτήματος άδειας, προκειμένου να αναλάβει τα νόμιμα καθήκοντά του, καταγγέλλει ξανά την αλβανική κυβέρνηση για παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της λαϊκής κυριαρχίας.

Μιλώντας μέσα από τη φυλακή στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Μπελέρης επανέλαβε ότι βασικός στόχος της αλβανικής ηγεσίας είναι να μην χάσει τον έλεγχο του δήμου της Χειμάρρας, προκειμένου να εφαρμόσει απρόσκοπτα το σχέδιο ανάπλασης της πόλης, περιθωριοποιώντας το ελληνικό στοιχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, συγκεκριμένες πρωτεύουσες πιέζουν την Αθήνα προς αποκλιμάκωση, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα είναι κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό.

Το αίτημα ορκωμοσίας του Μπελέρη εκδικάζεται στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ την επομένη ξεκινά ξανά το ποινικό σκέλος της διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμη: Μπελέρης: Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων