17/02/2019 17/02/2019 Επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, η Κοινότητα Νεοχωρίου τέλεσε Αγρυπνία (Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ευλόγηση των κολλύβων του Αγίου), κατά το Σάββατο 16 προς Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως, κ. Ειρηναίου, επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου. Επίσης, τελέστηκε Τρισάγιο για την...
17 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2019 - 19:00

Για τον Άγιο Νεομάρτυρα Θεόδωρο στο Νιχώρι του Βοσπόρου (φώτο)

Διαδώστε:
Για τον Άγιο Νεομάρτυρα Θεόδωρο στο Νιχώρι του Βοσπόρου (φώτο)

Επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, η Κοινότητα Νεοχωρίου τέλεσε Αγρυπνία (Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ευλόγηση των κολλύβων του Αγίου), κατά το Σάββατο 16 προς Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως, κ. Ειρηναίου, επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου.

Επίσης, τελέστηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των γονέων και αδελφών του Αγίου Θεοδώρου.

Στο αναλόγιο έψαλλε ο ιεροψάλτης της Κοινότητας, κ. Χρήστος Ψωμιάδης, μαζί με όμιλο ιεροψαλτών από την Πτολεμαΐδα.

Με το πέρας των λατρευτικών ακολουθιών και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, οι προσκυνητές, Νιχωρίτες και μη, παρακάθησαν στο εόρτιο δείπνο της Κοινότητας, όπου και προσφέρθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών, κ. Κύριλλο, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας συμπροσευχήθηκε από του Ιερού Βήματος, η ιερά εικόνα του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων