29/04/2020 29/04/2020 «Γιορτάζουμε σαν Κρυπτοχριστιανοί, σαν στο Κρυφό Σχολείο, με τα φώτα σβηστά και με τις πόρτες ταμπουρωμένες», δήλωσε στις «Αναμνήσεις», ο κ. Καραντώνης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ Ευστάθιο Καραντώνη, μια κοινότητα που εόρτασε πολύ διαφορετικά και το ποίμνιο βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο να τιμήσει τη ημέρα. Οι εκδηλώσεις την Κυριακή...
29 Απριλίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 10:15

«Γιορτάζουμε σαν Κρυπτοχριστιανοί” (BINTEO)

Διαδώστε:
«Γιορτάζουμε σαν Κρυπτοχριστιανοί” (BINTEO)

«Γιορτάζουμε σαν Κρυπτοχριστιανοί, σαν στο Κρυφό Σχολείο, με τα φώτα σβηστά και με τις πόρτες ταμπουρωμένες», δήλωσε στις «Αναμνήσεις», ο κ. Καραντώνης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ Ευστάθιο Καραντώνη, μια κοινότητα που εόρτασε πολύ διαφορετικά και το ποίμνιο βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο να τιμήσει τη ημέρα.

Οι εκδηλώσεις την Κυριακή του Θωμά ήταν αφιερωμένες στους γιατρούς στους νοσηλευτές και γενικότερα στους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, 25 Απριλίου 2020 με τον πανηγυρικό Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 26 Απριλίου 2020, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία μετέδωσε ζωντανά το «Cosmos Philly TV», καθώς επίσης και το Facebook των «Αναμνήσεων».

Γιόρτασαν διπλά
«Την Κυριακή ψιλόβρεχε και η απουσία των πιστών καθιστούσε ακόμη πιο διαπεραστικό το ψύχος. Ανταλλάξαμε ευχές με τον π. Χριστόφορο Οικονομίδη και βγήκαμε παρέα με τον πρόεδρο Τσάρλς Σαντίλο (Charles Sandilos) και τον ιεροψάλτη και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ο χώρος στάθμευσης ήταν γεμάτος με αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα με την μούρη προς την είσοδο του ναού και με τις μηχανές αναμμένες. Τα πολύχρωμα μπαλόνια, οι γαλανόλευκες και τα πανό με τα «we miss you» «thank you» με προσγείωσαν ανώμαλα. Έβγαλα από την θήκη την κάμερα και απαθανάτισα τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Βασίλης Κεϊσογλου, ο δημοσιογράφος που κάλυψε την εκδήλωση.
Ο π. Χριστόφορος έσκυψε ευλαβικά το γόνυ του, με τον ίδιο τρόπο που υποκλινόμαστε στους ήρωες, έκανε ένα βήμα μπρος και τα μάτια του βούρκωσαν.
«Βούρκωσαν τα μάτια των στελεχών και των μελών της κοινότητας και τα δικά μας και η φετινή Ανάσταση και η Κυριακή του Αντιπάσχα απόκτησαν ουσιαστικό νόημα», πρόσθεσε ο κ. Κεϊσογλου, ο οποίος το βράδυ της Ανάστασης κάλυψε ζωντανά την Ακολουθία στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Φιλαδέλφια και συγκλόνισε την ομογένεια και τον απανταχού Ελληνισμό με το βίντεό του που κόβει την ανάσα.
Η εικόνα των ομογενών με αναμμένα τα κεριά πίσω από την κλειδαμπαρωμένη πόρτα του ναού και τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Αλέξανδρο Κατρακιά να αναφωνεί το «Δεύτε Λάβετε» και να βουρκώνει δικαιολογεί πλήρως την προαναφερόμενη φράση του Στάθη Καραντώνη και το «ξεσάλωμα» των πιστών την Κυριακή του Θωμά.

Πηγή: anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων