05/02/2019 05/02/2019 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019,στον Αγγλικανικό Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου στην περιοχήNottingHill του κεντρικού Λονδίνου,η επίσημη παρουσίαση της νεοεκδοθείσης Διδακτορικής Διατριβής του Δρα Δημήτρη Σαλαπάτα. Το εν λόγω βιβλίο έχει τίτλο: «The Fellowship of St. Alban and St. Sergius, Orthodox and Anglican Ecumenical Relations 1927-2012» και διαπραγματεύεται την ιστορία της Διαχριστιανικής Αδελφότητας Αγ. Αλβανού και...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:21

“Η αδελφότητα Αγ. Αλβανού και Αγ. Σέργιου”

Διαδώστε:
“Η αδελφότητα Αγ. Αλβανού και Αγ. Σέργιου”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019,στον Αγγλικανικό Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου στην περιοχήNottingHill του κεντρικού Λονδίνου,η επίσημη παρουσίαση της νεοεκδοθείσης Διδακτορικής Διατριβής του Δρα Δημήτρη Σαλαπάτα.

Το εν λόγω βιβλίο έχει τίτλο: «The Fellowship of St. Alban and St. Sergius, Orthodox and Anglican Ecumenical Relations 1927-2012» και διαπραγματεύεται την ιστορία της Διαχριστιανικής Αδελφότητας Αγ. Αλβανού και Αγ. Σεργίου, καθώς επίσης και τις Σχέσεις Ορθοδόξων – Αγγλικανών!

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: ο Αγγλικανός Επίσκοπος του Ebbsfleet Jonathan Goodall, ο Αγγλικανός Ιερέας π. William Taylor, Πρόεδρος του Διαχριστιανικού Οργανισμού Anglican & Eastern Churches Association, καθώς και ο π. Stephen Platt, Ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Επισκοπής του Σουρώζ και Γενικός Γραμματέας της Διαχριστανικής Αδελφότητας Αγ. Αλβανού και Αγ. Σεργίου. Τέλος δε, ομίλησε και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο Επίσκοπος Jonathan αναφέρθηκε γενικά και μέσα από την προσωπική του μακρόχρονη εμπειρία για τις σχέσεις Ορθοδόξων – Αγγλικανών. Ο λόγος του είχε έμπνευση, επιστημοσύνη και γλαφυρότητα.

Ο π. WilliamTaylor αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και στις σχέσεις των δύο Διαχριστιανικών Οργανισμών που προαναφέρθηκαν.

Ο π. Stephen Plat tαναφέρθηκε στην ιστορία της Αδελφότητας που υπηρετεί και η οποία είναι το κύριο αντικείμενο της Διατριβής του Δημήτρη Σαλαπάτα. Αναφέρθηκε ειδικά στην εικόνα σύμβολο της Αδελφότητας (που παρουσιάζει τους δύο προστάτες Αγίους της) και στις εικόνες του παλιού παρεκκλησίου της.

Ο Δημήτρης Σαλαπάτας παρουσίασε συνοπτικά τον κορμό και την ουσία της Διδακτορικής έρευνάς του και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συνέδραμαν στην ολοκλήρωση της έρευνας και στην έκδοση του βιβλίου.

Παρευρέθηκαν επίσημοι από την Ελληνική Πρεσβεία: ο Αναπληρωτής Πρέσβης κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, η Πολιτική Σύμβουλος κα. Παρασκευή Τζεβελέκη, και η Ακόλουθος Τύπου κα. Έλενα Σουπιανά.

Από την Κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία συμμετείχαν: ο Ακόλουθος Άμυνας Συνταγματάρχης κ. Ελευθέριος Χατζηστεφάνου και ο Μορφωτικός Σύμβουλος Δρ. Μάριος Ψαράς.

Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε με επιτυχία η MariaWinters! Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλές δεκάδες ενδιαφερομένων ακροατών!

Ο φωτογράφος των Θυατείρων Αλέξιος Γεννάρης απαθανάτισε την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση! Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

Μετά τις ομιλίες προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα και ποτά, τα οποία επιμελήθηκαν η μητέρα του συγγραφέα κα. Βιργινία Κωνσταντινίδου, καθώς και οι κυρίες Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, Άννα Αναστάση και Μαίρη Νικολάου.

Ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα βιβλία που διατίθονταν στην εκδήλωση εξαντλήθηκαν.

Για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες του Δημήτρη Σαλαπάτα η εκδήλωση αυτή προσέφερε χαρά, τιμή, υπερηφάνεια κι ευλογία!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων