25/04/2019 25/04/2019 Δεξίωση στην πολιτειακή βουλή παρέθεσε χθες βράδυ ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας StevenMarshall, για να υποδεχθεί τα 12 μέλη της ελληνικής προεδρικής φρουράς και τους αξιωματικούς συνοδούς τους οι οποίοι έφτασαν στην Αδελαΐδα την Τρίτη το βράδυ για να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης και να παρελάσουν προς τιμήν των πεσόντων με αφορμή την επέτειο...
25 Απριλίου, 2019 - 12:04

Η Αυστραλία καλωσορίζει τους Εύζωνες!

Διαδώστε:
Η Αυστραλία καλωσορίζει τους Εύζωνες!

Δεξίωση στην πολιτειακή βουλή παρέθεσε χθες βράδυ ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας StevenMarshall, για να υποδεχθεί τα 12 μέλη της ελληνικής προεδρικής φρουράς και τους αξιωματικούς συνοδούς τους οι οποίοι έφτασαν στην Αδελαΐδα την Τρίτη το βράδυ για να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης και να παρελάσουν προς τιμήν των πεσόντων με αφορμή την επέτειο του ANZACκαι της Μάχης της Κρήτης, γράφει το neoskosmos.com.

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να επισκεφθείτε την χώρα μας για να τιμήσετε και να ενδυναμώσετε με την σειρά σας τον ιδιαίτερα στενό δεσμό που έχουν αναπτύξει η Ελλάδα και η Αυστραλία όλα αυτά τα χρόνια και ο οποίος διατηρείται δυνατός μέχρι σήμερα.

«Οι πρόγονοι μας, η ιστορία, ο χρόνος και οι συνθήκες ήταν αυτές που έφεραν κοντά τις δύο χώρες κοντά και θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου την Ελληνική προεδρεία της Δημοκρατίας για την ειδική άδεια που παραχώρησε μετά από αίτημα του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, TheFoundationforHellenicStudies, για να επιστρέψουν στην πολιτεία μας οι Εύζωνες και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης των ANZAC» είπε χαρακτηριστικά ο πολιτειακός πρωθυπουργός ο οποίος στην συνέχεια της ομιλίας του συνεχάρη τους ομογενείς της Νότιας Αυστραλίας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ευημερία της πολιτείας σε όλους τους τομείς.

«Οι Έλληνες της διασποράς είστε πραγματική έμπνευση και ζωντανό παράδειγμα πως η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η προσπάθεια ανταμείβονται στην Αυστραλία», είπε ο πρωθυπουργός πριν δώσει τον λόγο στον επικεφαλής της αποστολής Αντιπτέραρχο Γρηγόριο Πρεζεράκο.

«Ήρθαμε πρωτίστως για να τιμήσουμε τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Anzac, που μας θυμίζει πως οι δύο λαοί, οι Έλληνες και οι Αυστραλοί έδωσαν τον δικό τους αγώνα υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού στην Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία και έτσι γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός στον οποίο ανήκει και η Αυστραλία» είπε ο Αντιπτέραρχος Γρηγόριο Πρεζεράκο, ο οποίος κάλεσε όλους να μην ξεχνούν όσα έκαναν οι πρόγονοι μας για την ελευθερία.

Οι Εύζωνες έφτασαν στην Αδελαΐδα την Τρίτη το βράδυ και σήμερα το πρωί συμμετείχαν στο στην καθιερωμένη τελετή DawnServiceπου πραγματοποιήθηκε το χάραμα στο CityofWestTorrensMemorialGrounds. Αμέσως μετά συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή των πεσόντων Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών.

Οι Εύζωνες θα βρίσκονται στην Αδελαΐδα καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και μάλιστα πρόκειται όχι μόνο να παραστούν αλλά και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, την Μεγάλη Παρασκευή στην ενορία του Αγίου Γεωργίου του Θέμπαρτον όπου οι τελευταίοι πρόκειται να συμμετέχουν ενεργά στην περιφορά του επιταφίου.

Οι Εύζωνες θα επισκεφθούν ακόμα την ενορία της Γεννήσεως του Χριστού στο PortAdelaide, την ενορία του Προφήτη Ηλία στο Norwood, την ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς και το ελληνορθόδοξο κολέγιο του Αγίου Γεωργίου και το Γυμνάσιο AdelaideHighόπου φοιτούν πολλοί ομογενείς μαθητές.

«Για εμάς τους Ελληνοαυστραλούς αυτή η επίσκεψη αποτελεί ακόμα ένα επισφράγισμα των άριστων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Αυστραλία και ανυπομονούμε να τους δούμε μαζί να παρελαύνουν και να μας κάνουν όλους υπερήφανους», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Ανδρέου, μέλος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, (TheFoundationforHellenicStudies), το οποίο εδρεύει στην Αδελαΐδα και διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τη φετινή επίσκεψη των μελών της Προεδρικής Φρουράς,

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που μετά από τόση προσπάθεια καταφέραμε εμείς, χωρίς καμία πολιτειακή οικονομική ενίσχυση να φέρουμε στην Αδελαΐδα τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς που οι ομογενείς τόσο αγαπούν και κάθε χρόνο λαχταρούν να υποδεχθούν στην ξενιτιά.
«Αυτά τα παιδιά έφεραν και πάλι την Ελλάδα μας στην Αυστραλία και ένωσαν με αγάπη και σεβασμό τους ομογενείς μεταξύ τους και με την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Ανδρέου.
Η επίσημη επίσκεψη του αγήματος στην Αυστραλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 30 Απριλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων