11/12/2020 11/12/2020 Ένα ενδιαφέρον επιμορφωτικό σεμινάριο, με σημαντικές συμμετοχές, όπως επίσης και μια παγκόσμια τηλεδιάσκεψη, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, με πρωτοβουλία της προέδρου, Στέλλας Κοκόλη. Ειδικότερα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης (10 μ.μ. με 12 π.μ. ώρα Ελλάδος),...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 10:15

Η διδασκαλία των Ελληνικών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες

Διαδώστε:
Η διδασκαλία των Ελληνικών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες

Ένα ενδιαφέρον επιμορφωτικό σεμινάριο, με σημαντικές συμμετοχές, όπως επίσης και μια παγκόσμια τηλεδιάσκεψη, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, με πρωτοβουλία της προέδρου, Στέλλας Κοκόλη.

Ειδικότερα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης (10 μ.μ. με 12 π.μ. ώρα Ελλάδος), θα λάβει χώρα το σεμινάριο, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» της Νέας Υόρκης, τον Σύλλογο «Ελληνική Παιδεία Αμερικής» και το Ελληνικό Πρόγραμμα του Σχολείου Τσάρτερ «Αθηναϊκή Ακαδημία» της Φλόριδας.

Θέμα του σεμιναρίου θα είναι «Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες: Στρατηγικές ανάπτυξης των δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου». Το σεμινάριο θα συντονίσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Ελένη Γρίβα.

Στη συνέχεια, η τέταρτη Παγκόσμια Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 2 έως τις 4 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης (9 με 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος). Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αυτής θα παρουσιαστούν στιγμιότυπα από εκδηλώσεις με ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από διάφορες χώρες του κόσμου και, κατόπιν, θα ακολουθήσει συζήτηση.

«Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι της Παιδείας να παρακολουθήσουν το άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 3-5 το απόγευμα. Παροτρύνετε γονείς και μαθητές να συνδεθούν διαδικτυακά μαζί μας την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2-4 το απόγευμα, για να παρακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο. Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας, ώστε να σας κοινοποιήσουμε έγκαιρα τις σχετικές λεπτομέρειες, καθώς και τους συνδέσμους – Links», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνο – Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, καταλήγοντας πως «όλοι μαζί χτίζουμε γέφυρες Πολιτισμού, γέφυρες Ελληνισμού».

Οι ενδιαφερόμενοι για τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο (917) 744-9926 ή μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση [email protected].

Τις προσκλήσεις συνυπογράφουν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Προμηθεύς» Νέας Υόρκης, Μερόπη Κυριάκου και η πρόεδρος της Ελληνικής Παιδείας Αμερικής, Βασιλική Φιλιώτη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων