03/10/2019 03/10/2019 H καθηγήτρια Ελληνικών και μουσικός της Αδελαΐδας, Σιμόν (Ασημίνα) Καρανικόλα, παρουσιάζει σήμερα στο Ελληνικό Κέντρο της πόλης της Αυστραλίας, μια ειδική διάλεξη για το πώς μπορεί να συμμετάσχουν οι νέοι μας στη νεοελληνική εκπαίδευση. Η κ. Καρανικόλα χρησιμοποιεί το YouTube, την τεχνολογία παιχνιδιών και την κινησιολογία για την προσέλκυση νέων στην εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας....
03 Οκτωβρίου, 2019 - 20:45

Η διδασκαλία των ελληνικών ως… παιχνίδι!

Διαδώστε:
Η διδασκαλία των ελληνικών ως… παιχνίδι!

H καθηγήτρια Ελληνικών και μουσικός της Αδελαΐδας, Σιμόν (Ασημίνα) Καρανικόλα, παρουσιάζει σήμερα στο Ελληνικό Κέντρο της πόλης της Αυστραλίας, μια ειδική διάλεξη για το πώς μπορεί να συμμετάσχουν οι νέοι μας στη νεοελληνική εκπαίδευση.

Η κ. Καρανικόλα χρησιμοποιεί το YouTube, την τεχνολογία παιχνιδιών και την κινησιολογία για την προσέλκυση νέων στην εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας.
«Η νεολαία μας στην Αυστραλία αλλάζει και ο στόχος μου είναι να επαναφέρω το πάθος και τον ενθουσιασμό που συνδέονται με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού. Η νεοελληνική εκπαίδευση πρέπει να εξελίσσεται με τις τρέχουσες τάσεις στη διδασκαλία της παιδαγωγικής και με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε νεολαία με περισσότερη ελληνική συνείδηση, και θα δημιουργήσουμε μια συναρπαστική εμπειρία μάθησης που ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντα των μαθητών και είναι προσαρμοσμένη στα Αυστραλιανά δεδομένα» δήλωσε η κ. Καρανικόλα.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων