07/09/2021 07/09/2021 Στη συμπλήρωση 66 χρόνων από τη Νύχτα του Τρόμου για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης η οποία έχει μείνει στην ιστορία γνωστή ως “Σεπτεμβριανά” αναφέρεται η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Την νύχτα της 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου του 1955 εκτός από τη μαζική καταστροφή πάρα πολλών Ιερών Ναών, Κοιμητηρίων, Ιδρυμάτων, Οικιών, Καταστημάτων και Εργοστασίων, που η αξία...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 10:14

Η Διεθνής Κοινότητα αδιαφορεί για τον Ελληνισμό της Πόλης

Διαδώστε:
Η Διεθνής Κοινότητα αδιαφορεί για τον Ελληνισμό της Πόλης

Στη συμπλήρωση 66 χρόνων από τη Νύχτα του Τρόμου για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης η οποία έχει μείνει στην ιστορία γνωστή ως “Σεπτεμβριανά” αναφέρεται η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Την νύχτα της 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου του 1955 εκτός από τη μαζική καταστροφή πάρα πολλών Ιερών Ναών, Κοιμητηρίων, Ιδρυμάτων, Οικιών, Καταστημάτων και Εργοστασίων, που η αξία τους ήταν ανεκτίμητη, δολοφονήθηκαν άνω των 30 μέλη της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας και υπέστησαν βιασμό εκατοντάδες Ελληνίδες. Όπως τονίζει η Οικουμενική Ομοσπονδία: “Η παγερή αδιαφορία της Διεθνούς Κοινότητας και ιδίως των κρατών που είχαν δεσμευτεί για την προστασία της Ελληνoρθόδοξης Μειονότητας της Πόλης, καθώς και των Οργανισμών που έχουν την ευθύνη της προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπήρξε τραγική” και αυτό διότι  ο Ελληνισμός της Πόλης αφέθηκε ανυπεράσπιστος στην τύχη του, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αναγκαστεί να ζει ως μια εκπατρισμένη Κοινότητα σε ποσοστό 98% του πληθυσμού της.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση που διακηρύσσει ότι έχει ως θεμέλιο σκοπό την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πλήρη αδιαφορία προς τις προσπάθειες της Οι.Ομ.Κω. για το δικαίωμα της θεραπείας και αποκατάστασης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης, ώστε να συνεχιστεί η ύπαρξη της στην Πόλη, αρνούμενη να χαρακτηρίσει το δικαίωμα αυτό ως θεμελιώδες στο πλαίσιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων