24/01/2023 24/01/2023 Η Εκκλησία παραμένει το δυναμικό στήριγμα της ελληνικής ομογένειας, εκεί όπου των Ελλήνων οι Κοινότητες δίνουν τον δικό τους τόνο στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, ενορίες και ομογενειακοί φορείς αποτελούν τους θεματοφύλακες της παράδοσης μας μεταδίδοντας την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα στις επόμενες γενιές. Η αρχή του νέου έτους δίνει την ευκαιρία στις κοινότητες μέσα...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 8:58

Η Εκκλησία δυναμικός παράγοντας στήριξης της ομογένειας

Διαδώστε:
Η Εκκλησία δυναμικός παράγοντας στήριξης της ομογένειας

Η Εκκλησία παραμένει το δυναμικό στήριγμα της ελληνικής ομογένειας, εκεί όπου των Ελλήνων οι Κοινότητες δίνουν τον δικό τους τόνο στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, ενορίες και ομογενειακοί φορείς αποτελούν τους θεματοφύλακες της παράδοσης μας μεταδίδοντας την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα στις επόμενες γενιές.

Η αρχή του νέου έτους δίνει την ευκαιρία στις κοινότητες μέσα από σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούν να αποδείξουν αυτή τη δυναμική της ομογένειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής  συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον με τις πολυπληθείς κοινότητες να επιβεβαιώνουν τη δυναμική της ομογένειας.

Στήριξη στην ιερατική οικογένεια

Η ιερατική οικογένεια βρέθηκε στο επίκεντρο στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο να δηλώνει ότι πάντα θα βρίσκεται δίπλα της καθώς χωρίς τους ιερείς, η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό χώρο του Ελληνορθόδοξου ναού του Σωτήρος στο Rye της Νέας Υόρκης. “Αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε πολλές προκλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Και θέλω ιδιαίτερα να μεταφέρω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου σε όλους εσάς – τον ​​κλήρο, τους Πρεσβυτέρους και τις οικογένειες της Περιφέρειάς μας – που είστε σταθεροί στην πίστη σας και συνεπείς στις διακονίες σας”, σημείωσε στον χαιρετισμό του Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έτος ορόσημο που παρήλθε με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής της Αρχιεπισκοπής και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η ιστορία της τοπικής Εκκλησίας είναι πλούσια, όλοι μαζί πρέπει να ατενίζουν το μέλλον. “Είμαστε όλοι μέρος της μεγαλύτερης οικογένειας του Θεού που μας περιβάλλει με αγάπη και συγχώρεση. Είμαστε όλοι μέρος αυτής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Είμαστε όλοι πολύτιμα μέλη του Σώματος του Χριστού – ο καθένας μας με διαφορετικές δεξιότητες και ταλέντα. Και μαζί – ενωμένοι στην αγάπη μας για τον Θεό και στην αγάπη ο ένας για τον άλλον – είμαστε μια ισχυρή μηχανή της αγάπης του Θεού για τον κόσμο”, πρόσθεσε.

“Ξέρω ότι όλοι εσείς θα διαθέσετε τον εαυτό σας με μεγάλη πίστη και μεγάλη ενέργεια, για να ολοκληρώσετε το θέλημα του Θεού στις κοινότητές σας και στην προσωπική σας ζωή”, κατέληξε.

Έλληνας ο νέος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παραβρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην ορκωμοσία του νέου Έλληνα Προέδρου του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, Δρ Μιχάλη Αμοιρίδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, όπως έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook για τον κ. Αμοιρίδη έχει ταλέντα και χαρίσματα για να καλλιεργήσει  το προπύργιο της μάθησης που αναλαμβάνει και να υποστηρίξει κάθε μέλος της κοινότητάς του.

«Ας προσευχηθούμε ο Κύριος να καθοδηγεί τον Μιχαήλ και όλους όσοι υπηρετούν αυτό το σπουδαίο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, ώστε να επιδιώκουν πάντα το “ωραίο και το καλό”, τὸ καλὸν καὶ τὸ ἀγαθόν – να ηγούνται υπηρετώντας, να διδάσκουν εκδηλώνοντας, να μαθαίνουν ακούγοντας και να βοηθούν ενδυναμώνοντας».

Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση

Διατηρώντας ζωντανές τις ρίζες μέσα από την παράδοση

Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επέστρεψαν οι συνάξεις και για τους ομογενείς στην Ιερά Μητρόπολη Νιού Τζέρσει. Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος παρέστη πριν λίγες ημέρες στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Χορού. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ελληνορθόδοξη ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αννάπολη του Μέριλαντ. Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές νέοι και νέες έδειξαν την αγάπη για τις ρίζες τους οι οποίες μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις διατηρούνται ζωντανές.

Φωτογραφίες: goarch.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων