22/02/2021 22/02/2021 Μια έκθεση του ομογενή Νίκου Μπουρδανιώτη “Nick Bourdaniotis” με τίτλο “Οι Εύζωνες” διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η έκθεση που έγινε  στην Καμπέρα της Αυστραλίας με τις φωτογραφίες των Ευζώνων του Ελληνοαυστραλού ομογενή εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με περίπου...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 13:59

Η έκθεση “Εύζωνες” ενίσχυσε Ελληνικό Σχολείο στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Η έκθεση “Εύζωνες” ενίσχυσε Ελληνικό Σχολείο στην Αυστραλία

Μια έκθεση του ομογενή Νίκου Μπουρδανιώτη “Nick Bourdaniotis” με τίτλο “Οι Εύζωνες” διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση που έγινε  στην Καμπέρα της Αυστραλίας με τις φωτογραφίες των Ευζώνων του Ελληνοαυστραλού ομογενή εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με περίπου 100 ανθρώπους να συμμετέχουν.

Στην έκθεση βρέθηκαν πολλοί πολιτικοί και θρησκευτικοί εκπρόσωποι ενώ ο φωτογράφος δώρισε τρεις πίνακες στην Ελληνική Λέσχη για την δημοπρασία η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 15.οοο δολλάρια για την ενίσχυση ενός τοπικού ελληνικού σχολείου, το οποίο λειτουργεί από την Ελληνική Κοινότητα της Καμπέρα και φοιτούν πάνω από 200 μαθητές.

“Η μέρα των εγκαινίων είχε μεγάλη επιτυχία. Οι επισκέπτες μπορούσαν να διακρίνουν το πάθος στις φωτογραφίες ακόμα και οι μη Έλληνες διάβαζαν τις ιστορίες και μετά έβλεπαν τις φωτογραφίες και ο συνδυασμός τους είχε συνεπάρει” είπε ο κ. Μπουρδανιώτης στον Εθνικό Κήρυκα.

«Η έκθεση ήταν σίγουρα μια υπέροχη αντανάκλαση της ελληνικής ιστορίας και κληρονομιάς μας. Ήταν τιμή να περπατάω και να βλέπω κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου των Ευζώνων και να νιώθουμε σαν να ήμασταν εκεί εκεί τη στιγμή” ανέφερε μια επισκέπτης της έκθεσης.

Την τελευταία ημέρα, μαθητές από το τοπικό ελληνικό σχολείο παρευρέθηκαν, μαζί με τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου, για να ακούσουν για τη δωρεά του κ. Μπουρδανιώτη. Τα νέα έφεραν ένα τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπα του παιδιού, γνωρίζοντας ότι η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός θα συνέχιζαν να ευδοκιμούν στην Καμπέρα για τα επόμενα χρόνια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων