22/07/2019 22/07/2019 Με ένα διήμερο πανηγύρι η Ελληνική Κοινότητα-Ενορία Dandenong και Περιχώρων, στη Βικτώρια (σ.σ. Αυστραλία), θα γιορτάσει αυτό το μήνα την 60η επέτειο από την ίδρυσή της. Για το έργο που επιτελεί η Κοινότητα αλλά και για τις εορταστικές εκδηλώσεις μίλησαν στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS ο περιοδεύων κληρικός, πατήρ Συνέσιος Φράγκος και ο πρόεδρος...
22 Ιουλίου, 2019 - 21:27

Η ενορία που συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής στη μακρινή Αυστραλία!

Διαδώστε:
Η ενορία που συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής στη μακρινή Αυστραλία!

Με ένα διήμερο πανηγύρι η Ελληνική Κοινότητα-Ενορία Dandenong και Περιχώρων, στη Βικτώρια (σ.σ. Αυστραλία), θα γιορτάσει αυτό το μήνα την 60η επέτειο από την ίδρυσή της.

Για το έργο που επιτελεί η Κοινότητα αλλά και για τις εορταστικές εκδηλώσεις μίλησαν στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS ο περιοδεύων κληρικός, πατήρ Συνέσιος Φράγκος και ο πρόεδρος της Στέφανος Καραμόσχος.

Αρχικά ο πατήρ Συνέσιος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Κοινότητας:

«Η κοινότητα του Dandenong είναι μία κοινότητα 60 χρόνων η οποία είναι πολύ δραστήρια, Έχουν ελληνικό Σχολείο και κατηχητικό, ενώ ο πατήρ Αντώνιος είναι πολύ δραστήριος. Ο πρόεδρος της Κοινότητας ένας νέος και δραστήριος άνθρωπος. Σημαντική είναι και η φιλανθρωπική δράση της», είπε ο πατήρ Συνέσιος Φράγκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας-Ενορίας Dandenong και Περιχώρων, κ. Στέφανος Καραμόσχος, αναφέρθηκε στην δική του ιστορία με τον οργανισμό αυτό:

«Εγώ μεγάλωσα στην κοινότητα. Άρχισα στο ελληνικό σχολείο από τα νήπια, όλο το σχολείο μου το πέρασα εδώ στο σχολείο του Dandenong. Διετέλεσα πρόεδρος στο Youth Club και στην συνέχεια έγινα αντιπρόεδρος στην Κοινότητα και εδώ και έξι χρόνια πρόεδρος».

Παράλληλα έκανε έκκληση με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακαίνιση του χωλ του φορέα:

«Τελειώσαμε τα σχέδια. Μας έχει δώσει η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας 150.000 δολάρια για την ανακαίνιση του χωλ μας, όμως θα πρέπει και εμείς να μαζέψουμε το ίδιο ποσό, καθώς είναι dollar to dollar grant και όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε από το πανηγύρι μας θα πάνε για αυτό το έργο», είπε ο κ. Καραμόσχος.

Πηγή: www.sbs.com.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων