15/03/2019 15/03/2019 Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού της Αυστραλίας θα χτυπήσει αυτήν τη φορά στην Καμπέρα, και πιο συγκεκριμένα στο Συναπάντεμα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Μαρτίου. «Το φετινό Συναπάντεμα αφιερώνεται στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων καθώς και στα 30 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος...
15 Μαρτίου, 2019 - 11:38

Η καρδιά του Πόντου “χτυπά” στην Καμπέρα

Διαδώστε:
Η καρδιά του Πόντου “χτυπά” στην Καμπέρα

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού της Αυστραλίας θα χτυπήσει αυτήν τη φορά στην Καμπέρα, και πιο συγκεκριμένα στο Συναπάντεμα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Μαρτίου. «Το φετινό Συναπάντεμα αφιερώνεται στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων καθώς και στα 30 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Ομοσπονδίας» ανέφερε στο pontos-news.gr ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Νικόλαος Χρυσοστομίδης.

Πρόκειται για μια γιορτή της ποντιακής κοινότητας της Αυστραλίας με τη συμμετοχή δεκάδων Ποντίων.

«Το Συναπάντεμα διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια σε διαφορετική πόλη της Αυστραλίας και αποτελεί πλέον θεσμό» τονίζει ο γενικός γραμματέας. Φέτος η διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 19:00 με ένα παρακάθ’ στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κίνγκστον (Wentworth Avenue & Telopea park). Την επομένη στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, ενώ στις 12:30 στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας θα διεξαχθεί σεμινάριο ελληνικών και ποντιακών χορών.

Λίγες ώρες αργότερα στο ίδιο μέρος θα διεξαχθεί ο μεγάλος χορός της Ομοσπονδίας με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη και την Ειρήνη Σαχταρίδου.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 17 Μαρτίου με κατάθεση στεφάνων στο Ελληνικό Μνημείο Αυστραλίας και ξενάγηση στο Μνημείο Πολέμου.

Πηγή: pontosnews.gr /Ελένη Κάλλη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων