08/04/2023 08/04/2023 Με ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο της κατασκευής σταυρών από βάγια στο Βανκούβερ του Καναδά. «Περίπου 40 άτομα κάθε ηλικίας μαζευτήκαμε απόψε στο αίθριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βανκούβερ, να φτιάξομε τους σταυρούς από βάγια συνεχίζοντας την παράδοση», αναφέρει η Χιώτισσα στην καταγωγή Σοφία Καρασούλη. «Πολλά παιδιά συμμετείχαν και εφέτος, η χαρά...
08 Απριλίου, 2023 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2023 - 19:12

Η Ομογένεια στο Βανκούβερ του Καναδά γιορτάζει τα Βάγια

Διαδώστε:
Η Ομογένεια στο Βανκούβερ του Καναδά γιορτάζει τα Βάγια

Με ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο της κατασκευής σταυρών από βάγια στο Βανκούβερ του Καναδά.

«Περίπου 40 άτομα κάθε ηλικίας μαζευτήκαμε απόψε στο αίθριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βανκούβερ, να φτιάξομε τους σταυρούς από βάγια συνεχίζοντας την παράδοση», αναφέρει η Χιώτισσα στην καταγωγή Σοφία Καρασούλη.

«Πολλά παιδιά συμμετείχαν και εφέτος, η χαρά όλων μας μεγάλη να βλέπεις τα ωραία ελληνικά μας έθιμα να μεταλαμπαδεύονται», μας λέει η κα Καρασούλη, μαζί με τις ευχές για Καλό Πάσχα.

Στην πόλη του Βανκούβερ, στις Δυτικές ακτές του Καναδά ζουν περίπου 6.000 ομογενείς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει αρκετοί μετανάστες από Ελλάδα, κυρίως φοιτητές καθώς και λίγες οικογένειες. Και αυτό παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν πλέον και από το Καναδικό κράτος σε ότι αφορά την μετανάστευση,-εκτός αν κάποιος έχει εξειδίκευση σε κάποιον τομέα.

Οι θρησκευτικές γιορτές, και ιδιαίτερα το Πάσχα, αποτελούν έτσι μια καλή ευκαιρία για την ελληνική κοινότητα να βρεθεί με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βανκούβερ.

(Πηγή: ertnews.gr / Φωτογραφίες: Λιζέτ Πάππας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων