09/01/2023 10/01/2023 Η εορτή των Θεοφανείων, κατά τα οποία τελείται ο καθαγιασμός των υδάτων, δεν αποτελεί ένα συμβολικό γεγονός ή απλώς μια παράδοση που έχουμε παραλάβει από τους προγόνους μας και τη συνεχίζουμε. Αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, ώστε να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, να θέσουμε στο επίκεντρο αυτής τον Χριστό, αλλά...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 13:01

Η Ομογένεια του Σύδνεϋ εόρτασε τα Θεοφάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Ομογένεια του Σύδνεϋ εόρτασε τα Θεοφάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εορτή των Θεοφανείων, κατά τα οποία τελείται ο καθαγιασμός των υδάτων, δεν αποτελεί ένα συμβολικό γεγονός ή απλώς μια παράδοση που έχουμε παραλάβει από τους προγόνους μας και τη συνεχίζουμε. Αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, ώστε να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, να θέσουμε στο επίκεντρο αυτής τον Χριστό, αλλά και να σφυρηλατήσουμε την ενότητα με την Εκκλησία και με τους συνανθρώπους μας.

Με αυτό το μήνυμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους χιλιάδες ομογενείς από την πόλη του Σύδνεϋ, και ευρύτερα, οι οποίοι την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, κατέκλυσαν την παραθαλάσσια τοποθεσία Yarra Bay της αυστραλιανής μεγαλούπολης για να συμμετάσχουν στον Κοινό Εορτασμό των Θεοφανείων.

Δείτε το βίντεο από τον Αγιασμό των υδάτων υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και το ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών:

Ο Κοινός Εορτασμός των Θεοφανείων, στον οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενορίες και Κοινότητες του Σύδνεϋ, έχει καθιερωθεί εδώ και παραπάνω από τρεις δεκαετίες. Μετά από πρόσκαιρη διακοπή του, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, ο θεσμός επανέκαμψε φέτος με ιδιαίτερη δυναμική. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι 176 πιστοί, όλων των ηλικιών, βούτηξαν στη θάλασσα μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Δημήτριος Γλάστρας, από την Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια και την πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου του, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές.

Μετά την τελετή Αγιασμού των υδάτων, ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά.

Νωρίτερα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χιλιάδες ομογενείς στον Κοινό Εορτασμό των Θεοφανείων στο Σύδνεϋ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων