01/03/2019 01/03/2019 Στο πλευρό των απόρων, των αστέγων και των ηλικιωμένων της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται εδώ και χρόνια ο πανορθόδοξος οργανισμός Holy Cross Brooklyn Outreach Center. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η φιλανθρωπική εκδήλωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, ο πατήρ Γεράσιμος...
01 Μαρτίου, 2019 - 9:03

Η Ορθοδοξία στο πλευρών των αστέγων της Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία στο πλευρών των αστέγων της Νέας Υόρκης

Στο πλευρό των απόρων, των αστέγων και των ηλικιωμένων της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται εδώ και χρόνια ο πανορθόδοξος οργανισμός Holy Cross Brooklyn Outreach Center. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η φιλανθρωπική εκδήλωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, ο πατήρ Γεράσιμος Μακρής (Fr Gerasimos Makris), η Μαρία Βασάκα-Μονιούδη (Maria Vasaka-Monioudis) και η Ζωή Κουτσουπάκη (Zoe Koutsoupakis).

Ο οργανισμός ξεκίνησε το έργο του το 2008 μετά από πρωτοβουλία του π. Γεράσιμου Μακρή. Κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα οι εθελοντές φτιάχνουν πακέτα, με νερό, μπισκότα και σάντουιτς, τα οποία μοιράζουν την νύχτα στους άστεγους της πόλης. Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της κοινότητας οργανώνουν ολονύκτιες εκστρατείες και μεταφέρουν τρόφιμα, είδη ένδυσης και είδη προσωπικής φροντίδας στους άστεγους της Νέας Υόρκης.

Το 2013, η HCBOC δημιουργήθηκε ως φιλανθρωπική οργάνωση ανοιχτή σε όλες τις κοινότητες προκειμένου να προωθήσει τη φιλανθρωπία σε ολόκληρο τον δήμο και τη Νέα Υόρκη.

“Από την πρώτη μέρα της μεταμεσονύκτιας πορείας, ο πατέρας Γεράσιμος ήταν ο ηγέτης μας και το πρότυπό μας”, δήλωσε η κ. Κουτσουπάκη. “Έχουμε πολλούς νέους ανθρώπους που προσχώρησαν στην οργάνωσή μας, οι οποίοι βγαίνουν κάθε μήνα. Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε να έρθει μαζί μας και εθελοντής, ειδικά νέοι. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο που κάνουμε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων