15/08/2019 15/08/2019 Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο Τορόντο του Καναδά, από δεκάδες μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά». Η πομπή ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας. Διέσχισε τη λεωφόρο Ντάνφορθ και έκανε στάση στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Εκεί οι...
15 Αυγούστου, 2019 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 11:41

Η Παναγία Σουμελά στους δρόμους του Τορόντο

Διαδώστε:
Η Παναγία Σουμελά στους δρόμους του Τορόντο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο Τορόντο του Καναδά, από δεκάδες μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά».

Η πομπή ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας. Διέσχισε τη λεωφόρο Ντάνφορθ και έκανε στάση στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Εκεί οι πιστοί, όπως επιτάσσει το έθιμο, πέρασαν κάτω από την εικόνα και ακολούθησε η τέλεση Θείας Λειτουργίας. Πολλά παιδιά του σωματείου φόρεσαν τις ποντιακές φορεσιές τους περνώντας το μήνυμα της αξίας της διάδοσης της ποντιακής παράδοσης στις νεότερες γενιές.

 

 

Πηγή: pontos-news/Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων