02/04/2021 02/04/2021 Η καινοτόμος πλατφόρμα staellinika.com, η οποία δημιουργήθηκε από το SNF Centre for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά, με την συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, έχει ως αποστολή της την υποστήριξη της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με τη χρήση...
02 Απριλίου, 2021 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 14:03

Η πλατφόρμα staellinika.com “κατακτά” τα παιδιά της Ομογένειας

Διαδώστε:
Η πλατφόρμα staellinika.com “κατακτά” τα παιδιά της Ομογένειας

Η καινοτόμος πλατφόρμα staellinika.com, η οποία δημιουργήθηκε από το SNF Centre for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά, με την συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, έχει ως αποστολή της την υποστήριξη της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε παιδιά δημοτικού και σε νέους ανθρώπους της ελληνικής Διασποράς, στοχεύοντας να τους προσφέρει πρωτοποριακά παιδαγωγικά εργαλεία για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Έχει τύχει ήδη θερμής ανταπόκρισης, καθώς μετράει περισσότερους από 30.000 εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, το SNF Centre for Hellenic Studies, το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα διευρυνθεί, προκειμένου αυτή να καταστεί συμβατή στους ισπανόφωνους και πορτογαλόφωνους ομογενείς που επιθυμούν να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα και μυθολογία εξ’ αποστάσεως.

Η ανακοίνωση ήρθε σε συνέχεια της πρόσφατης δέσμευσης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε η πλατφόρμα να λειτουργήσει στα ισπανικά και στα πορτογαλικά. “Η εκμάθηση της γλώσσας, η επαφή με την ιστορία και τις ελληνικές μας παραδόσεις -τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας- αποτελούν, τελικά, τα συστατικά στοιχεία εκείνα τα οποία κρατούν ζωντανή την επαφή κυρίως της νέας γενιάς με τη μητέρα πατρίδα”, είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε την πλατφόρμα staellinika.com, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων