09/04/2021 09/04/2021 Τις θερμές ευχές της προς την Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας εκφράζει η πολιτειακή Πρωθυπουργός, κ. Gladys Berejiklian, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεών του για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Επρόκειτο για μία από τις πιο συνταρακτικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνει στο μήνυμά της η κ. Berejiklian, υπενθυμίζοντας ότι Αυστραλοί...
09 Απριλίου, 2021 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 22:02

Η Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας για τη Μάχη της Κρήτης

Διαδώστε:
Η Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας για τη Μάχη της Κρήτης

Τις θερμές ευχές της προς την Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας εκφράζει η πολιτειακή Πρωθυπουργός, κ. Gladys Berejiklian, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεών του για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Επρόκειτο για μία από τις πιο συνταρακτικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνει στο μήνυμά της η κ. Berejiklian, υπενθυμίζοντας ότι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες πολέμησαν μαζί με τα κρητικά, ελληνικά και βρετανικά στρατεύματα για να υπερασπιστούν το νησί της Κρήτης από μια παρατεταμένη αεροπορική επίθεση.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας επισημαίνει ότι οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα για την ελευθερία, παραμένουν μέχρι σήμερα ισχυροί. Εκφράζει δε τον ενθουσιασμό της που βλέπει τους Αυστραλούς με καταγωγή από την Κρήτη να τιμούν το θάρρος και τις θυσίες των ANZACs και των προγόνων τους.

Καταληκτικά, εκ μέρους της κυβέρνησης της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Berejiklian επαινεί την Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και ΝΝΟ, καθώς και όλη την κρητική κοινότητα της Αυστραλίας, για όλα όσα κάνουν για να υποστηρίξουν την αυστραλιανή πολυπολιτισμική κοινωνία και για να ενισχύσουν τους δεσμούς της χώρας με την Κρήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων