03/06/2020 03/06/2020 Χαιρετισμό στην διαδικτυακή εκδήλωση, για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής Σαχέτι, που διοργάνωσε η Σχολή Σαχέτι στη Ν.Αφρική, χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης.  Με ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε τη Σχολή Σαχέτι ένα “αληθινό κόσμημα για...
03 Ιουνίου, 2020 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 17:08

“Η Σχολή Σαχέτι αποτελεί αληθινό κόσμημα για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό”

Διαδώστε:
“Η Σχολή Σαχέτι αποτελεί αληθινό κόσμημα για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό”

Χαιρετισμό στην διαδικτυακή εκδήλωση, για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής Σαχέτι, που διοργάνωσε η Σχολή Σαχέτι στη Ν.Αφρική, χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης. 

Με ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε τη Σχολή Σαχέτι ένα “αληθινό κόσμημα για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό”.

“Είναι τουλάχιστον συγκινητικό να απευθύνεις χαιρετισμό για τον εορτασμό της 47ης επετείου από την ίδρυση του ιστορικού σχολείου Σαχέτι στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Το σχολείο Σαχέτι παρέχει πολύπλευρη μόρφωση στους μαθητές του, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και προωθώντας τις αξίες και τα ιδεώδη της πατρίδας μας. Από τα 1.300 παιδιά περίπου τα 800 είναι ελληνικής καταγωγής!! Αποτελεί αληθινό κόσμημα για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό”, αναφέρει αναλυτικά.

Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αλλά και στην πολύπλευρη μόρφωση που δίνει στους μαθητές της με το «Γνώθι Σαυτόν» και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Η λειτουργία της ξεκίνησε το 1974, ενσαρκώνοντας την ιδέα, το όραμα και τις ελπίδες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών. Η παρουσία, της ιστορικής πλέον μορφής, του κ. Γεωργίου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σαχέτι ήταν καθοριστική. Διδάσκονται και οι 1.300 μαθητές (60% ελληνικής καταγωγής) την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό (στοιχεία ιστορίας, μυθολογίας, θρησκευτικών, ελληνικό παραδοσιακό χορό και μουσική).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων