28/09/2019 28/09/2019 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’ απένειμε σήμερα, κατά την διάρκεια των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον ανώτερο ταξιάρχη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου ως δείγμα ορατόν της αποστολικής ευλογίας. Επίσης παρέδωσε στην κοινότητα το ευαγγέλιο του Νέστορα Τσανακλή, με την...
28 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2019 - 19:32

Η βράβευση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Διαδώστε:
Η βράβευση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’ απένειμε σήμερα, κατά την διάρκεια των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον ανώτερο ταξιάρχη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου ως δείγμα ορατόν της αποστολικής ευλογίας.

Επίσης παρέδωσε στην κοινότητα το ευαγγέλιο του Νέστορα Τσανακλή, με την υπογραφή του, το οποίο βρέθηκε κάτω από ένα μάρμαρο κατά τις εργασίες αναστήλωσης του Ναού.

Ο κ. Kαβαλής επεσήμανε πως υπήρχαν τέσσερα βασικά κίνητρα για το έργο. “Το μέλλον του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, το τεράστιο έργο που επιτελεί σε όλη την Αφρική ο Πατριάρχης άρα κ εμείς δε θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς, η ευγενική χορηγία της κ. Σοφιανού καθώς το έργο ήταν πολύ δύσκολο και η αγάπη των Ελλήνων της Αιγύπτου για το ναό που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό” τόνισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων