14/09/2019 14/09/2019 Mε κατάνυξη γιορτάσθηκε σημερα στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πατ. Στέφανος Σουλιμιώτης ενώ έψαλλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, κ. Ιωάννης Κούντριας. Στo κήρυγμά του, ο εφημέριος του ναού, είπε η σημερινή είναι μεγάλη ημέρα για την Εκκλησία μας και τόνισε...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 17:07

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Κάΐρο

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Κάΐρο

Mε κατάνυξη γιορτάσθηκε σημερα στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πατ. Στέφανος Σουλιμιώτης ενώ έψαλλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, κ. Ιωάννης Κούντριας.

Στo κήρυγμά του, ο εφημέριος του ναού, είπε η σημερινή είναι μεγάλη ημέρα για την Εκκλησία μας και τόνισε την ανάγκη να κάνουμε όλοι σωστά το Σταυρό μας. Μίλησε όμως και για τις δοκιμασίες που καλείται να ανταπεξέλθει ο καθένας μας: «Ο καθένας σηκώνει το δικό του Σταυρό», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι εκείνος που θα σηκώσει αυτό το Σταυρό θα δοκιμάσει τη μεγάλη χαρά της Αναστάσεως.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, εκκλησίασμα και ιερέας έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία και ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα στου Προσκοπείου.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων