01/09/2020 01/09/2020 Η 1η Σεπτεμβρίου, εκτός από ημέρα ενάρξεως της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και γενικά στη φύση και σε ολόκληρη τη δημιουργία του Θεού. Η ημέρα αυτή στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο τμήμα του Northcote Victoria τιμήθηκε με τον Μέγα...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 12:50

Ημέρα προσευχής για τη φροντίδα της δημιουργίας στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Ημέρα προσευχής για τη φροντίδα της δημιουργίας στην Αυστραλία

Η 1η Σεπτεμβρίου, εκτός από ημέρα ενάρξεως της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και γενικά στη φύση και σε ολόκληρη τη δημιουργία του Θεού.

Η ημέρα αυτή στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο τμήμα του Northcote Victoria τιμήθηκε με τον Μέγα Εσπερινό χθες, Δευτέρα 31 Αυγούστου, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, και με την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού αυτή την ώρα (7 μ.μ. Αυστραλίας).
Η ακολουθία λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση μόνο από τον Αρχιεπισκοπικό Ναό, την Ιερά Μονή Παναγίας Άξιον Εστί.

Η ανακοίνωση του τμήματος Northcote Victoria της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας εφιστά την προσοχή στο σεβασμό και την αγάπη προς το περιβάλλον ως δημιουργία του Θεού. «Καλούμαστε όλοι, ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, να αφιερώσουμε την 1 Σεπτεμβρίου κάνοντας κάποια πράγματα, ακόμα και σε αυτή τη μοναδική ώρα που επιτρέπετε να βγούμε από τα σπίτια μας για άσκηση ή για κάποια αναγκαία ψώνια, για να δείξουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας προς την δημιουργία του Θεού. Θα βρείτε κάποιες ιδέες στην ανάρτηση που θα μπορούμε όλοι να κάνουμε όχι μόνο την 1η Σεπτεμβρίου άλλα κάθε ημέρα της ζωής μας», αναφέρεται σχετικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων