25/09/2023 25/09/2023 Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου – Βραδεμβούργου, διοργανώνει το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και σύγχρονες προκλήσεις”. Βασικό θέμα της ημερίδας θα είναι η διγλωσσία και τα ζητήματα καθώς και οι προκλήσεις που προκύπτουν στο εκπαιδευτικό, κυρίως, περιβάλλον. Κεντρικοί εισηγητές θα είναι η Φρειδερίκη Τσιαμούρη, εκπαιδευτικός σε τμήματα...
25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2023 - 13:46

Ημερίδα στο Βερολίνο με θέμα “Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και σύγχρονες προκλήσεις”

Διαδώστε:
Ημερίδα στο Βερολίνο με θέμα “Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και σύγχρονες προκλήσεις”

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου – Βραδεμβούργου, διοργανώνει το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και σύγχρονες προκλήσεις”.

Βασικό θέμα της ημερίδας θα είναι η διγλωσσία και τα ζητήματα καθώς και οι προκλήσεις που προκύπτουν στο εκπαιδευτικό, κυρίως, περιβάλλον.

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι η Φρειδερίκη Τσιαμούρη, εκπαιδευτικός σε τμήματα μητρικής γλώσσας στη Γερμανία και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων της Ελληνικής Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, με θέμα “Το σήμερα και το αύριο της διδασκαλίας των ελληνικών σε δίγλωσσους μαθητές”, η Ελένη Κοντούλη, εκπαιδευτικός σε σχολείο του Βερολίνου, με θέμα “Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο δίγλωσσο μοντέλο του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βερολίνου και ο Έλληνας Εκπαιδευτικός”, η Βασιλική (Βίκυ) Ρίζου, υποψήφια Διδάκτωρ Γλωσσολογίας στο Humboldt University, με θέμα “Πολυγλωσσία: θεωρία και πράξη καθώς και ένας γονέας” – μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Βερολίνου και αντιπρόσωπος γονέων του Ευρωπαϊκού (ελληνογερμανικού) Σχολείου στο Βερολίνο, με θέμα “Οι προκλήσεις ενός γονέα με δίγλωσσο παιδί”.

“Ευελπιστούμε να σας δούμε από κοντά και ιδιαίτερα τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται με τη διγλωσσία, τη γλωσσολογία και γενικότερα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ώστε να συνεισφέρουν σε ένα δημιουργικό διάλογο”, σημειώνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, καλώντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου “ο Σύλλογος να γίνει ακόμη πιο ζωντανός και δημιουργικός”.

Να σημειωθεί, ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου – Βραδεμβούργου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την παραπάνω ημερίδα, ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του για την ανταπόκρισή τους στην κίνηση αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Σύλλογος για τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Πηγή: Europolitis, ERTNEWS (Κατερίνα Χούμπα)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων