08/03/2023 08/03/2023 Εκδήλωση προς τιμήν των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι θα ταξιδέψουν για μια ακόμη χρονιά προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Θωμά,...
08 Μαρτίου, 2023 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 11:53

ΗΠΑ: Εκδήλωση για τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στη Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Εκδήλωση για τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στη Φιλαδέλφεια

Εκδήλωση προς τιμήν των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι θα ταξιδέψουν για μια ακόμη χρονιά προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ και θα είναι ανοικτή για όλες τις κοινότητες, αλλά και τους μαθητές όλων των ελληνικών σχολείων της Περιφέρειας, .

Οι εκδηλώσεις της φετινής παρέλασης αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Φιλαδέλφεια, δεδομένου ότι ως Μέγας Τελετάρχης έχει οριστεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, ο οποίος θα συμμετέχει σε μεγάλη εκδήλωση της ομογένειας για πρώτη φορά μετά τον διορισμό του.

Στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις της παρέλασης, ξεχωρίζει η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στη 1:30 μ.μ. και στην οποία θα συμμετέχουν τόσο οι Εύζωνες όσο και τα χορευτικά συλλόγων και κοινοτήτων.

Επιπλέον, το Σάββατο 1 Απριλίου, παραμονή της παρέλασης, στις 5 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, στο Κέντρο Εκδηλώσεων «Adelphia», στο Ντάρτφορντ της Νέας Ιερσέης, με τιμώμενο πρόσωπο την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στην οποία και θα απονεμηθεί το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με την ιδιότητα του επίτιμου προσκεκλημένου, αλλά και ο Τελετάρχης, Γιώργος Τσούνης.

Η παρέλαση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο, επί της Λεωφόρου «Ben Franklin Parkway», όμως η κατεύθυνσή της θα αντιστραφεί, αφού η 22η Οδός θα είναι πλέον η αφετηρία και ο «Logan Circle» το σημείο τερματισμού. Κατόπιν τούτου, και η εξέδρα των επισήμων θα μεταφερθεί από την 22η Οδό στο σημείο τερματισμού, σε μια αλλαγή η οποία θα ισχύσει από φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνισμός της Φιλαδέλφειας εντείνει τις προετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση, η οποία επανήλθε πέρυσι μετά από τρία χρόνια, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αποσπώντας σημαντική συμμετοχή και καταδεικνύοντας την ενεργοποίηση της οργανωμένης Ομογένειας – και όχι μόνο.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων