20/03/2022 20/03/2022 Στις 14.00 τοπική ώρα άνοιξε η αυλαία των παρελάσεων στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα από την Ομογένεια στην καρδιά της Φιλαδέλφειας. Μετά το τέλος της παρέλασης, ομογενειακοί χορευτικοί σύλλογοι συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας. Οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς άρχισαν από προχθές Παρασκευή...
20 Μαρτίου, 2022 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2022 - 17:59

ΗΠΑ: Η αυλαία των παρελάσεων για 25η Μαρτίου στη Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Η αυλαία των παρελάσεων για 25η Μαρτίου στη Φιλαδέλφεια

Στις 14.00 τοπική ώρα άνοιξε η αυλαία των παρελάσεων στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα από την Ομογένεια στην καρδιά της Φιλαδέλφειας. Μετά το τέλος της παρέλασης, ομογενειακοί χορευτικοί σύλλογοι συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς άρχισαν από προχθές Παρασκευή 18 Μαρτίου, με την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας. Η Ελληνική Σημαία υψώθηκε από την Grand Marshal του 2022, την γενική πρόξενο του Παναμά στη Φιλαδέλφεια, Γεωργία Αθανασοπούλου, με τη βοήθεια του φετινού αποδέκτη του Βραβείου «Ελευθερία» Γιώργου Χωριάτη.

Παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, πολλοί ακόμη σημαντικοί εκπρόσωποι της Ομογένειας αλλά και του Δήμου της Φιλαδέλφειας.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημία, που συμμετέχει στην παρέλαση άγημα ευζώνων της προεδρικής φρουράς από την Αθήνα, γεγονός που έχει ενθουσιάσει τους Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης.

Ο Δήμαρχος απένειμε την Διακήρυξη για την ανακήρυξη της 25ης Μαρτίου ως ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την πόλη της Φιλαδέλφειας.

Χθες Σάββατο 19 Μαρτίου, τετρακόσιοι πενήντα και πλέον ομογενείς έδωσαν το δυναμικό τους παρών στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο δείπνο της μετά κορωνοϊού εποχής, που πραγματοποιήθηκε στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Αδέλφια» στο Ντέπτφορντ της Νέας Ιερσέης και στο πλαίσιο του οποίου έγινε και η απονομή βραβείων και μεταλλίων.

Το Μετάλλιο της Ελευθερίας απονεμήθηκε στον πρώην πρόεδρο και συνάμα πρώην πρόεδρο της ΑΗΕΠΑ, Γιώργο Χωριάτη.

Σημειώνεται ότι φέτος, γιορτάζονται συγχρόνως τα 100 χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και τα 100 χρόνια της ΑΧΕΠΑ. Έτσι, εκτός της γενικής προξένου του Παναμά στην Φιλαδέλφεια, κας Γεωργίας Αθανασοπούλου, που είναι η Μεγάλη Τελετάρχης της παρέλασης, επίτιμοι τελετάρχες είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτριος Κόκοτας, η ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης Κάθι Μπιζούκα και η ύπατη πρόεδρος των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, Μαρία Άννα Παντέλου.

 

Πηγές: Εθνικός Κήρυκας, Anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων