31/10/2021 31/10/2021 Με ιερατική μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στην μνήμη και στην εορτή των Αγίων Αναργύρων των θαυματουργών, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα του Καΐρου. Την Αρχιερατική θεία Λειτουργεία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιμανδρίτης Στέφανος, συμπροσευχούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Παΐσιο και Ιωακείμ και από τον...
31 Οκτωβρίου, 2021 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2021 - 15:46

Κάιρο, Αγ. Ανάργυροι Σούμπρας: Πανηγυρική θεία λειτουργία και ομιλία για τα 200 χρόνια

Διαδώστε:
Κάιρο, Αγ. Ανάργυροι Σούμπρας: Πανηγυρική θεία λειτουργία και ομιλία για τα 200 χρόνια

Με ιερατική μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στην μνήμη και στην εορτή των Αγίων Αναργύρων των θαυματουργών, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα του Καΐρου.

Την Αρχιερατική θεία Λειτουργεία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιμανδρίτης Στέφανος, συμπροσευχούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Παΐσιο και Ιωακείμ και από τον Διάκονο Παρθένιο. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας στο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο πλησίον του Ιερού Ναού, ακολούθησε επετειακή ομιλία της Δήμητρας Λιάπη, εκπαιδευτικού της Αχιλλοπουλείου Σχολής, με θέμα: «Το μήνυμα του 1821 στην εποχή μας». 

Την κα Λιάπη παρουσίασε στους παριστάμενους ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο οποίος μετέφερε την αγάπη και τις ευχές της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη ημών κ.κ. Θεοδώρου Β΄ όπως και του Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου.

Η ομιλήτρια ανέτρεξε την ιστορία και των αγώνα των αγωνιζόμενων Ελλήνων για την λευτεριά, φωτίζοντας τα τρία μέτωπα της Επαναστατικής πορείας . Το Στρατιωτικό, το Πολιτικό και το Διπλωματικό. Ανέπτυξε τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες της επαναστατικής πορείας μέχρι την τελική επικράτηση και απελευθέρωση.

Τη Θεία Λειτουργεία και την επετειακή ομιλία τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο Νικόλαος Γαριλίδης. Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Βίλλυ- Πολίτου Ζούε. Παρέστη, επίσης, και η Δέσποινα Τσόβα από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου σχολής  Βασίλης Λάγιος, όπως και εκπαιδευτικοί από την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο σχολή και φυσικά ο Ζουμπουλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος του Ορθοδόξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας και «ψυχή» της εκκλησιάς των Αγίων Αναργύρων της Σούμπρας.

Δείτε παρακάτω εικόνες από την σημερινή τελετή (φωτ. Γ. Ζουμπουλίδης, Β. Πουλαρίκας)

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων