18/03/2022 18/03/2022 Αποφασίστηκε η καθιέρωση της «Ελληνικής Γαστρονομικής Εβδομάδας», κατά τη διάρκεια της οποίας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και με την στήριξη των πρεσβειών και των προξενείων, θα διοργανώνονται κάθε χρόνο, ποικίλες εκδηλώσεις για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών,  κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντήθηκε...
18 Μαρτίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 22:01

Καθιερώθηκε η “Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα”

Διαδώστε:
Καθιερώθηκε η “Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα”

Αποφασίστηκε η καθιέρωση της «Ελληνικής Γαστρονομικής Εβδομάδας», κατά τη διάρκεια της οποίας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και με την στήριξη των πρεσβειών και των προξενείων, θα διοργανώνονται κάθε χρόνο, ποικίλες εκδηλώσεις για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών,  κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντήθηκε με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οίνου (CEICO), ο κ. Βασίλης
Μπέκας, Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ο κ. Στέλιος Μαστοράκος. Ακόμη, παρευρέθηκε ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς 2500 Χρόνια» με στόχο την ανάδειξη στοχευμένων δράσεων γαστρονομικής και πολιτιστικής διπλωματίας.

Στο πλαίσιο προώθησης της γαστρονομικής διπλωματίας οι δύο πλευρές συζήτησαν δυνατότητες συνεργασίας και κοινές δράσεις. Η εν λόγω πρωτοβουλία θα συμβάλει στην ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του γαστρονομικού προϊόντος, καθώς και στην προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Γ. Χρυσουλάκης επεσήμανε τον ρόλο της γαστρονομίας στην ανάδειξη  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, τα οποία δημιουργούν ένα μοναδικό αφήγημα για τη χώρα που έχει θετική επίδραση στην εικόνα της και ταυτόχρονα ευνοεί ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε στη σημασία της γαστρονομικής διπλωματίας, ενώ τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας έχει αναλάβει να κάνει γνωστή τη γαστρονομία της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί μέρος της δημόσιας διπλωματίας της Ελλάδας, καθώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά, τις αξίες, αλλά και την ταυτότητα ενός τόπου, ενώ εντάσσεται στο σχέδιο των επικοινωνιακών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τόσο μέσα από το δίκτυο των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας στο εξωτερικό, όσο και μέσα από το δίκτυο των Αποδήμων Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων