01/07/2022 01/07/2022 Συνάντηση με τον Νικ Λαριγκάκη πρόεδρο του American Hellenic Institute και με φοιτητές της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης. “Η Ελληνική κοινότητα της Αμερικής αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 14ου ταξιδιού Εξωτερικής Πολιτικής σε Ελλάδα και Κύπρο των...
01 Ιουλίου, 2022 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 19:09

Κατσανιώτης: Πολύτιμος σύμμαχος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων η ελληνοαμερικανική κοινότητα

Διαδώστε:
Κατσανιώτης: Πολύτιμος σύμμαχος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων η ελληνοαμερικανική κοινότητα

Συνάντηση με τον Νικ Λαριγκάκη πρόεδρο του American Hellenic Institute και με φοιτητές της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

“Η Ελληνική κοινότητα της Αμερικής αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 14ου ταξιδιού Εξωτερικής Πολιτικής σε Ελλάδα και Κύπρο των φοιτητών του AHIF”, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο κ. Κατσανιώτης.

 

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στήριξε την επίσκεψη Ελληνοαμερικανών φοιτητών Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων που συμμετείχαν στο 14 ο εκπαιδευτικό ταξίδι εξοικείωσης σε Ελλάδα (23-30 Ιουλίου 2022) και Κύπρο, το οποίο διοργανώνει ετησίως το American Hellenic Institute (AHI).

Οι ομογενείς φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη, ενώ διευθετήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με στελέχη Διευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο κ. Χρυσουλάκης παρέθεσε, επίσης, γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, κατόπιν περιήγησης στο χώρους του Μουσείου, προς τιμήν των ομογενών φοιτητών και του Προέδρου του AHI, Nick Larigakis, ο οποίους τους συνόδευε ως επικεφαλής της επίσκεψης στην Ελλάδα.

Οι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές Πολιτικών Επιστημών, Στρατηγικών Σπουδών, Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων, σε εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακές σχολές των ΗΠΑ, είναι εκείνοι που σύντομα θα βρεθούν στα κέντρα λήψεις αποφάσεων των ΗΠΑ, θα εκπροσωπούν τον Ελληνισμό, θα στηρίζουν και θα προωθούν τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χρυσουλάκης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ελπίδα και την πεποίθηση ότι το εν λόγω ταξίδι θα αποτελέσει την αρχή μιας συνεργασίας, που θα τους αναδείξει σε πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Είναι εκείνοι που ξεχώρισαν για το ήθος τους, το ελληνικό πνεύμα και το μεράκι τους να γνωρίσουν σε βάθος τη χώρα καταγωγής των γονέων τους, ώστε να συνεισφέρουν και οι ίδιοι από το δικό τους μετερίζι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων