05/01/2021 05/01/2021 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στο Τάρπον Σπρίνγκς για την 115 η Ετήσια τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων. Υπό το πρίσμα της τρέχουσας πανδημίας, οι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής βρίσκονται σε συνεχή επαφή τόσο με την εκκλησία όσο και με τους τοπικούς λειτουργούς στο Τάρπον Σπρινγκς για να συνεργαστούν να είναι επιτυχημένη, η...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 16:58

Λιτός φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων στο Τάρπον Σπρίνγκς

Διαδώστε:
Λιτός φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων στο Τάρπον Σπρίνγκς

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στο Τάρπον Σπρίνγκς για την 115 η Ετήσια τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων.

Υπό το πρίσμα της τρέχουσας πανδημίας, οι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής βρίσκονται σε συνεχή επαφή τόσο με την εκκλησία όσο και με τους τοπικούς λειτουργούς στο Τάρπον Σπρινγκς για να συνεργαστούν να είναι επιτυχημένη, η λιτή κατά τα άλλα φέτος, εορτή των Θεοφανείων. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου θα περιοριστεί μόνο στη τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ρίψη σταυρού ενώ όλοι οι παρόντες θα ακολουθήσουν τα ισχύοντα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας κατά τις COVID-19.

Σχολιάζοντας τους εορτασμούς των Θεοφανείων, ο προϊστάμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου π. Αθανάσιος Χάρος ενθάρρυνε τους πιστούς να συμμετάσχουν προσευχητικά από το σπίτι, εξαιτίας των διαφορετικών φετινών συνθηκών που επικρατούν.

Φέτος, ζητάμε από όλους να μην έρθουν στο Βάγιου, αλλά να έρθουν μαζί μας από το σπίτι. Ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, και παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε σωματικά μαζί, θα προσευχηθούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της για να βοηθήσει να συμβεί αυτή η ξεχωριστή μέρα, ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Και πάλι, καλώ όλους τους ενορίτες, φίλους και επισκέπτες μας να έρθουν μαζί μας διαδικτυακά φέτος ως μια επίδειξη σεβασμού για τους υπέροχους ανθρώπους που έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να συμβεί και για να προστατεύσουν τόσο τους εαυτούς σας όσο και εκείνους που σας αγάπη“, ανέφερε.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων