11/02/2022 11/02/2022 Με τον δήμαρχο της Μασσαλίας, την πρόεδρο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μασσαλίας και με μέλη της ελληνικής κοινότητας, πολιτιστικούς συλλόγους και εκκλησιαστικούς φορείς, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης στη Μασσαλία. Μεταξύ άλλων ο κ . Κατσανιώτης ανέφερε ότι κατά την συνάντηση και “σχεδιάσαμε δράσεις για τη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού”. “Στη Μασσαλία,...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 22:01

Μασσαλία: Συνάντηση Ανδρέα Κατσανιώτη με Ελληνική κοινότητα

Διαδώστε:
Μασσαλία: Συνάντηση Ανδρέα Κατσανιώτη με Ελληνική κοινότητα

Με τον δήμαρχο της Μασσαλίας, την πρόεδρο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μασσαλίας και με μέλη της ελληνικής κοινότητας, πολιτιστικούς συλλόγους και εκκλησιαστικούς φορείς, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης στη Μασσαλία. Μεταξύ άλλων ο κ . Κατσανιώτης ανέφερε ότι κατά την συνάντηση και “σχεδιάσαμε δράσεις για τη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού”.

“Στη Μασσαλία, όπου η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει δυνατά, συναντήθηκα με μέλη της Ελληνικής κοινότητας, πολιτιστικούς συλλόγους και εκκλησιαστικούς φορείς και σχεδιάσαμε δράσεις για τη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού”, έγραψε χαρακτηριστικά στο τουίτερ ο κ. Κατσανιώτης.

«Στη Μασσαλία, που ιδρύθηκε από Φωκαείς το 600 π.Χ., είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Μπενουά Παϊάν (Benoit Payan), με τον οποίο συζητήσαμε για την ιστορική ελληνική παρουσία στην περιοχή, τη δραστήρια ελληνική κοινότητα και τον έντονο φιλελληνισμό» ανέφερε σε άλλη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Επίσης για τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μασσαλίας Μαρτίν Βασάλ (Martine Vassal), έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η συζήτηση μαζί της επιβεβαίωσε πως η στενή συνεργασία της Ελλάδας -Γαλλίας βασίζεται στη σχέση φιλίας των δύο λαών και στον κοινό μεσογειακό πολιτισμό. Γνωστοποίησε ακόμη πως συμφώνησαν για ανάπτυξη συνεργασιών με δήμους και Περιφέρειες της χώρας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων