06/12/2019 06/12/2019 Ζημιές ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων φέρεται να προκάλεσε η φωτιά  που ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, στον ιερό  ναό της Γεννήσεως του Χριστού στην Αδελαίδα (The Greek Orthodox Community and Parish of Port Adelaide). Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει  ο neoskosmos.com οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν μέσα  στο ναό...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 11:03

“Μαζί ενωμένοι θα ξανακτίσουμε την εκκλησία μας”

Διαδώστε:
“Μαζί ενωμένοι θα ξανακτίσουμε την εκκλησία μας”

Ζημιές ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων φέρεται να προκάλεσε η φωτιά  που ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, στον ιερό  ναό της Γεννήσεως του Χριστού στην Αδελαίδα (The Greek Orthodox Community and Parish of Port Adelaide).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει  ο neoskosmos.com οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν μέσα  στο ναό και να τον σώσουν από πλήρη καταστροφή μιας και κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις δυο το μεσημέρι και πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την  γύρω περιοχή.

Η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να. αποφεύγουν την περιοχή.

Ομογενείς ενορίτες δήλωσαν στο “Νέο Κόσμο” ότι δεν είναι ακόμα γνωστό τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

“Χάσαμε την εκκλησία μας.  Από τη τις 2 μέχρι τις 3 πάλευαν με τις φλόγες. Την έσβησαν τη πυρκαγιά αλλά δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα ακόμα. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να προσπαθήσουμε να την ξαναστήσουμε. Μαζί ενωμένοι θα την ξανακτίσουμε την εκκλησία μας. Είχαμε την συμπαράσταση από την πολιτεία και είμαστε ευγνώμονες γιατί μας έχουν όλοι δείξει υποστήριξη και συμπαράσταση” δήλωσε στο  “Νέο Κόσμο” η κ Αλεξάνδρα Βακιτσιδου και πρόσθεσε: “Δεν εχουν σταματήσει όλοι να μας τηλεφωνούν να προσφέρουν την βοήθεια τους”.

“Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Ακόμα γίνονται έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς” δήλωσε στο “Νέο Κόσμο”  ο πρόεδρος Γιάννης Δουβαρτζίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων