20/10/2020 20/10/2020 Ο διακεκριμένος ομογενής δημοσιογράφος Βασίλης (Basil) Ζεμπίλας, γνωστός για τη δράση του στον χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του αθλητικού ρεπορτάζ είναι ο νέος δήμαρχος του Περθ. Ο κ. Ζεμπίλας ήρθε πρώτος με ποσοστό 29.44% των ψήφων έναντι 24.94% που πήρε ο κυριότερος αντίπαλος του, επίσης πρώην δημοσιογράφος, Di Bain. Αξίζει να σημειωθεί ότι...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2020 - 12:43

Με καταγωγή από το Καστελλόριζο ο νέος δήμαρχος του Περθ

Διαδώστε:
Με καταγωγή από το Καστελλόριζο ο νέος δήμαρχος του Περθ

Ο διακεκριμένος ομογενής δημοσιογράφος Βασίλης (Basil) Ζεμπίλας, γνωστός για τη δράση του στον χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του αθλητικού ρεπορτάζ είναι ο νέος δήμαρχος του Περθ.

Ο κ. Ζεμπίλας ήρθε πρώτος με ποσοστό 29.44% των ψήφων έναντι 24.94% που πήρε ο κυριότερος αντίπαλος του, επίσης πρώην δημοσιογράφος, Di Bain.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελληνικής καταγωγής είναι και ο δήμαρχος του Ντάργουϊν. Πρόκειται για τον Κώστα Βατσκαλή.

Ο κ. Ζεμπίλας, εκτός των άλλων είχε χριστεί και “Καστελλορίζιος της Χρονιάς” για το 2018.

Απόφοιτος του Murdoch University, ο κ. Ζεμπίλας ξεκίνησε την καριέρα του στα έντυπα ΜΜΕ προτού κάνει τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση το 1994.
Σήμερα συγκεντρώνει στο ενεργητικό του 27 χρόνια εργασίας στα αυστραλιανά ΜΜΕ, ενώ έχει συνεισφέρει επανειλημμένως σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, κυρίως μέσω του ρόλου του στον τηλεμαραθώνιο του Channel Seven στο Περθ, που παρουσιάζει από το 2010. Ενδεικτικά, η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει πέρυσι $36 εκ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο κ. Ζεμπίλας έχει καταγωγή από το Καστελλόριζο και από τις δύο πλευρές των παππούδων και γιαγιάδων του και με τη μητέρα του να έχει γεννηθεί στο νησί.

Πηγή: neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων