15/08/2019 15/08/2019 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου ετελέσθη Εσπερινός και Χαιρετισμοί με αρτοκλασία. Στην Αγία Αικατερίνη στο Ντίτμαρς πραγματοποιήθηκαν τα εγκώμια στον Επιτάφιο της Παναγίας. Πολλοί ομογενείς εκκλησιάστηκαν επίσης στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Πόρτ Τζέφερσον, όπου στις 18 του μήνα «παρών» στον Ορθρο...
15 Αυγούστου, 2019 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 16:19

Εορτάζεται η Μεγαλόχαρη στις ελληνικές κοινότητες Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
Εορτάζεται η Μεγαλόχαρη στις ελληνικές κοινότητες Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου ετελέσθη Εσπερινός και Χαιρετισμοί με αρτοκλασία.

Στην Αγία Αικατερίνη στο Ντίτμαρς πραγματοποιήθηκαν τα εγκώμια στον Επιτάφιο της Παναγίας.

Πολλοί ομογενείς εκκλησιάστηκαν επίσης στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Πόρτ Τζέφερσον, όπου στις 18 του μήνα «παρών» στον Ορθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

 – ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο ναό του Αγίου Δημητρίου όπου εψάλησαν οι Χαιρετισμοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ στην Αγία Αικατερίνη ετελέσθη ο επιτάφιος θρήνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο ιερατικός προϊστάμενος Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος θα πρωτοστατήσει στην πανηγυρική θεία λειτουργία.

Ο ίδιος μιλώντας στον «Ε.Κ» χαρακτήρισε την Κοίμηση της Θεοτόκου μια λαμπρή γιορτή. «Ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος στην Παναγία μας και μες στο καλοκαίρι γιορτάζουμε την μετάσταση της Θεοτόκου που μας δίνει μια αγαλλίαση πνευματική γιατί η Παναγία πάντοτε είναι το πρότυπο της μητέρας, το πρότυπο μιας γυναικός που αφιέρωσε τη ζωή της για τον Θεάνθρωπο, γι’αυτό την ονομάζουμε και Θεοτόκο.

»Η Παναγία μας είναι η νέα Εύα όπως ο Χριστός είναι ο νέος Αδάμ. Διαμέσου αυτής της αγίας γυναίκας ήρθε όλη η φύση να αναγεννηθεί ξανά και γι’αυτό την υμνούμε, την δοξάζουμε ως μητέρα όλων των ανθρώπων. Στο πρόσωπο της βλέπουμε αυτή την οποία θα μας οδεύσει προς τη σωτηρία. Εύχομαι σε όλους να έχουν μια καλή Παναγιά η οποία πάντοτε να μας φωτίζει, να μας αγιάζει και να μας καθοδηγεί προς τον κύριο μας Ιησού Χριστό».

Στον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης στο Ντίτμαρς. Βίντεο: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή:

 

 

Στο Πορτ Τζέφερσον. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη:

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων