27/03/2022 27/03/2022 Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Oakleigh Grammar» στη Μελβούρνη γέμισε με τις γλυκές φωνές των μαθητών του Δημοτικού που γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Συγκεκριμένα οι μαθητές από την Προδημοτική μέχρι και την Πέμπτη Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων των Ελληνικών και της Μουσικής, παρουσίασαν την καθιερωμένη γιορτή...
27 Μαρτίου, 2022 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2022 - 13:20

Μελβούρνη: Το Δημοτικό Σχολείο του «Oakleigh Grammar» γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Το Δημοτικό Σχολείο του «Oakleigh Grammar» γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Oakleigh Grammar» στη Μελβούρνη γέμισε με τις γλυκές φωνές των μαθητών του Δημοτικού που γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Συγκεκριμένα οι μαθητές από την Προδημοτική μέχρι και την Πέμπτη Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων των Ελληνικών και της Μουσικής, παρουσίασαν την καθιερωμένη γιορτή αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο, αλλά και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Να σημειωθεί η γιορτή διοργανώνεται ετησίως από το Τμήμα Ελληνικών του σχολείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής και Καλλιτεχνικών και τους υπεύθυνους καθηγητές.

Η γιορτή άνοιξε με τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Αυστραλίας και στη συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του Αιδεσιμότατου π. Γεώργιου Αδαμάκη, έψαλε εορταστικούς ύμνους.

Η μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, Σταυρούλα Κουρκουτζέλου, διάβασε το ιστορικό της ημέρας, εξηγώντας τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, ενώ οι μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου, Χρήστος Stojanovic και Αντώνης Πιστικάκης, έπαιξαν οργανικά κομμάτια αφιερωμένα στην ημέρα.

Ακολούθησαν πατριωτικά τραγούδια και ποιήματα από όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Την παράσταση «έκλεψαν» οι μικροί μαθητές της Προδημοτικής που, γεμάτοι ενθουσιασμό, τραγούδησαν το τραγούδι «Φεγγαράκι μου λαμπρό». Η γιορτή έληξε με τους μαθητές να βροντοφωνάζουν με δυνατές φωνές «Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Αυστραλία!».

Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Mark Robertson, και ο Υποδιευθυντής κ. Lance Ryan. Τη Διοικούσα Επιτροπή του σχολείου εκπροσώπησαν η Γραμματέας, κ. Ξάνθη Δέλλη, και ο Ταμίας, κ. Σωτήρης Βάσσος.

Η κ. Νατάσα Σπανού, υπεύθυνη «Student Representative Council» και Ελληνικής Κουλτούρας, συγχαίρει τους μαθητές «που με χαμόγελα και υπερηφάνεια στα πρόσωπά τους παρουσίασαν ένα υπέροχο και εντυπωσιακό πρόγραμμα» και εύχεται «Και του χρόνου!».

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων