06/03/2019 06/03/2019 Η εταιρεία Mattel, που βρίσκεται πίσω από τη διάσημη κούκλα Barbie, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μια στροφή στα πρότυπα που θέλει να περάσει στα μικρά κορίτσια που αγοράζουν μανιωδώς την κούκλα. Η Barbie δεν είναι πλέον μία απλά καλλίγραμμη, ξανθιά και καλοντυμένη κούκλα. Η Mattel προσπαθεί να δώσει στα κορίτσια ισχυρά πρότυπα, αποτυπώνοντας στις...
06 Μαρτίου, 2019 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 19:09

Μία ελληνίδα της NASA έγινε κούκλα για μικρά κορίτσια

Διαδώστε:
Μία ελληνίδα της NASA έγινε κούκλα για μικρά κορίτσια

Η εταιρεία Mattel, που βρίσκεται πίσω από τη διάσημη κούκλα Barbie, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μια στροφή στα πρότυπα που θέλει να περάσει στα μικρά κορίτσια που αγοράζουν μανιωδώς την κούκλα. Η Barbie δεν είναι πλέον μία απλά καλλίγραμμη, ξανθιά και καλοντυμένη κούκλα. Η Mattel προσπαθεί να δώσει στα κορίτσια ισχυρά πρότυπα, αποτυπώνοντας στις διάσημες Barbie γυναίκες που με τις σπουδές τους, τον αγώνα τους και την τέχνη τους άλλαξαν την ιστορία.

Φέτος, που γιορτάζει μάλιστα και τα 60 χρόνια της, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Barbie τιμά και μια Ελληνίδα.

Ο λόγος για την Ελένη Αντωνιάδου, την επιστήμονα στους τομείς της αναγεννητικής ιατρικής και της βιοδιαστημικής που έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα και βρέθηκε να εργάζεται για τη NASA. Ως νέα ερευνήτρια ψάχνει θεραπευτικές αγωγές βλαστικών κυττάρων για μεταμοσχεύσεις, ενώ μελετά και τις επιπτώσεις της διαστημικής ακτινοβολίας και της μικροβαρύτητας.

 

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr / pontosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων